To je najbolj neumna napaka, ki jo lahko narediš med kuhanjem
Pozor, pozor vse, ki rade kuhate!
Saj veš, začimbe naredijo jed. Sol, poper, rdeča paprika, čili, bazilika, peteršilj itd. so začimbe, ki jih dnevno uporabljamo v naših jedeh in zagotovo se ti je že kdaj zgodilo, da si pri začinjanju jedi odprla narobno stran stekleničke – tisto, ki ni preluknjana – zaradi česar se ti je v jed usulo več kot preveč začimbe. Seveda si celo kepo poskusila čim hitreje odstraniti, vendar pa se na vročini začimbe kaj hitro sprostijo v jed in škoda je narejena.
To je zagotovo najbolj neumna napaka, ki jo lahko narediš – da ne odmerjaš začimb do pikice natančno. Če v receptu piše ščepec, naj bo to res ščepec in če piše pol žličke, naj bo pol žličke. Odvadi se dodajati začimbe “na približno”. In to velja tudi za recepte, ki jih prilagajaš svojim željam – začimbe vedno odmeri ali v dlani ali pa z žličko. Vse prepogosto se dogaja, da presolimo ali pa premalo solimo jedi, ker na slepo tresemo začimbe v posodo na štedilniku. Prava količina začimb lahko zelo povzdigne jed, napačna količina pa povsem uniči njen okus.
Te zanima, s katerim kuhinjskim pripomočkom lahko ohraniš sadje in zelenjavo v hladilniku dlje časa sveže?