Domov » Lepota & zdravje » Je tvoja koža dehidrirana? Ugotovi s 3-sekundnim testom!

Je tvoja koža dehidrirana? Ugotovi s 3-sekundnim testom!

Lepota & zdravjeNegaZdravje
Je tvoja koža dehidrirana? Ugotovi s 3-sekundnim testom!
📷 Alksne

Ali si vedela, da je tvoja koža lahko dehidrirana tudi, če je tvoj tip kože masten? Ja, dehidracija je v bistvu stanje kože, ki lahko doleti čisto vsak tip kože. In edini način, kako pozdraviš dehidrirano kožo je z uporabo ustreznih izdelkov.

Ampak, kako pa sploh ugotoviš, ali je tvoja koža dehidrirana? Zelo enostavno in zelo hitro.

Dehidrirana koža je stanje kože, ko zgornja plast kože (povrhnjica) vsebuje manj vode, kot bi je morala. Dehidrirana koža izgleda pusta in ima neprijeten občutek zategnjenosti, poleg tega pa se na taki koži tudi prej opazijo znaki staranja – fine linije in gube.

Ali je tvoja koža dehidrirana lahko hitro ugotoviš s testom ščipanja. Nežno primi delček kože (na obrazu, hrbtišču roke ali kjerkoli drugje) in ga povleci približno 1 centimeter stran, nato pa spusti. V kolikor je tvoja koža dehidrirana, bo potrebovala nekaj sekund, da se vrne v prvotno stanje. Če pa nisi dehidrirana, pa se bo koža v trenutku vrnila v normalno stanje.

Torej, če si ugotovila, da imaš dehidrirano kožo, potem bi morala začeti čim prej uporabljati negovalne izdelke, ki vsebujejo humektante oziroma vlažilna sredstva. Humektanti pomagajo zmanjšati izgubo vode iz kože – to so med drugim hialuronska kislina, glicerin, urea in aloe vera.