Jesenski okusi: Kremne testenine z oranžno bučo, prepraženimi orehi in špinačo
20-minutne testenine s prepraženimi orehi in špinačo so kot nalašč za jesenski čas! Jed je izjemno okusna, hkrati pa tudi zelo hranljiva. Postrezi jo za jesensko večerjo ali hiter obrok med tednom.
Kremne testenine z oranžno bučo, prepraženimi orehi in špinačo
Sestavine:
- 225 g testenin
- 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka svežega česna, zmleta
- 1 skodelica pireja oranžne buče (skuhane in zmiksane buče)
- 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
- 2 jedilni žlici smetane za kuhanje (za veganski recept ne uporabi)
- 1 skodelica zelenjavne jušne osnove
- ščepec muškatnega oreščka v prahu
- črni poper v prahu; po okusu
- sol; po okusu
- 2 skodelici mlade špinače
- 1/4 skodelice sesekljanih prepraženih orehov
- parmezan
Priprava:
1. Testenine skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedi in odstavi, vendar ohrani tople.
2. Medtem ko se testenine kuhajo, na srednje močnem ognju segrej veliko ponev ter dodaj oljčno olje in mlet česen. Praži le toliko časa, da zadiši. Vmešaj paradižnikovo mezgo, bučo in smetano. Dodaj zelenjavno juho. Premešaj in kuhaj približno 5 minut.
3. Dodaj špinačo. Kuhaj, dokler rahlo ne uvene.
4. Na koncu vmešaj testenine. Po želji potresi z orehi in parmezanom ter postrezi.
(Vir: Marisa Moore)