Jogurtov ‘cheesecake’ s koščki temne čokolade in borovnicami

Jogurtov ‘cheesecake’ s koščki temne čokolade in borovnicami je zelo enostavno narediti. Potrebuješ le multipraktik! Skupaj zmešaj ogromno borovnic, kremni sir, koščke temne čokolade, grški jogurt in graham krekerje. Končni rezultat je slastna kremasta kombinacija, ki bo brez dodatka sladkorja potešila tvojo sladkosnednost! Receptu je dodana tudi vodka (lahko jo nadomestiš s katero drugo alkoholno pijačo), ki prepreči, da bi se zamrznjen jogurt preveč strdil.

Jogurtov ‘cheesecake’ s koščki temne čokolade in borovnicami

Sestavine (za 8 porcij):

  • 5 graham krekerjev, zdrobljenih
  • 120 g temne čokolade, grobo sesekljane
  • 225 g kremnega sira, zmehčanega
  • 3 skodelice polnomastnega grškega jogurta
  • 4 skodelice zamrznjenih borovnic
  • nastrgana lupinica 1 limone
  • sok 1/2 limone
  • 1/3 skodelice agavinega nektarja (ali kateregakoli drugega naravnega sladila)
  • 3 jedilne žlice vodke

Priprava:

1. Kremni sir, jogurt, borovnice, limonino lupinico, limonin sok, agavin nektar in vodko dodaj v multipraktik.
2. Miksaj približno 3-5 minut, dokler ne nastane kremasta zmes.
3. Ročno vmešaj zdrobljene graham krekerje in koščke temne čokolade.
4. Prelij v nepredušno zaprto posodo in postavi v zamrzovalnik.
5. Po približno 1 1/2 uri jogurtovo mešanico nežno premešaj. S tem zagotoviš, da enakomerno zamrzne.
6. Jogurtov ‘cheesecake’ naj se v zamrzovalnik strjuje 3-4 ure oziroma do željene čvrstosti.