Kaj gostje najprej opazijo v tvojem domu

Če si v dvomih ali je tvoj dom sploh pripravljen, da v njega vstopijo gostje, imamo rešitev zate. Že res, da bi lahko cel dan pospravljala in dekorirala prostore, ampak kdo ima sploh čas za vse to? V nadaljevanju izveš, kaj je dejansko najbolj pomembno narediti, preden pridejo povabljenci. Ne skrbi, opazijo precej manj, kot si morda misliš.

Vonj tvojega doma

Dekoracija ni prva stvar, ki jo gostje opazijo, ko stopijo skozi vhodna vrata – ampak je to vonj. Če te skrbi vonj po ribi, ki si jo pekla prejšnji večer ali pa vonj po hišnem ljubljenčku, ki si ga pozabila stuširati – ali pa še huje, kakršenkoli vonj, na katerega si ti postala imuna – umiri svoje misli in pred prihodom gostov enostavno prižgi dišečo svečko ali pa zavri vodo, kateri si dodala rezine limone in pomaranče ter cimetove palčke.

Dobro založen prostor s pijačo

Po sprejetju gostov v svoj dom, je prva stvar, ki jo vsak dober gostitelj naredi, da ponudi pijačo. Ne potrebuješ vseh alkoholnih pijač iz trgovine, dovolj je, da imaš na zalogi klasiko.

Sveže rože

Rože so edini okras, ki ga katerkoli dom potrebuje, ne glede na priložnost (no, tudi sveče naredijo vzdušje). Da bi dobila največ za svoj denar, kupi manjše rože v lončkih. Lepo popestrijo dom in če boš za njih ustrezno skrbela, bodo trajale vsaj nekaj mesecev ali pa še dlje.

Nobene navlake

Tudi če nimaš časa za globinsko čiščenje, lahko vedno odstraniš navlako in organiziraš nered. Omisli si pladenj ali vzemi pokrov od kakšne lepe škatle in vanjo pospravi vse drobnarije – daljinske upravljalnike, ključe, reklame. Gostje se počutijo bolj sproščeno v prostoru, ki izgleda pospravljen, tudi če je v omarah cel cirkus.

Pospravljena kopalnica

Preden pridejo gostje, pripravi sveže brisače za roke in dovolj toaletnega papirja. Plus točke pa boš pri gostih dobila, če boš pobrisala prah s površin, očistila ogledala in prižgala svečko!

Pospravljena predsoba

Ne samo, da je to prvi in zadnji prostor, ki ga bodo gostje videli, to je tudi prostor, kjer bodo pustili jakne in torbe. Glede na to, koliko prostora imaš, postavi dodatno stojalo za jakne in plašče, stojalo za dežnike in tabure, na katerega se lahko gostje usedejo med sezuvanjem in obuvanjem čevljev.