Kaj moramo narediti takoj, ko se spečemo v jezik
Popolnoma nič prijeten ni občutek, ko se spečemo v jezik. Vsak dan začnemo z vročo skodelico kave ali čaja in preprosto smo že nehali šteti, kolikokrat smo se spekli v jezik zaradi navdušenja nad vročim in poživljajočim jutranjim napitkom. In kaj je najhujše? Ne le, da jezik noro zapeče, potem še nekaj dni brbončice na tem delu ne delujejo tako, kot bi morale in hrana sploh nima pravega okusa.
Kaj bi morali narediti takoj, ko se spečemo v jezik, da omilimo pekočino? Neverjetno zdravilo je pravzaprav zgolj malo sladkorja. Če takoj posujete malo sladkorja na mesto, kjer ste se spekli in pustite, da se sladkor počasi raztopi v ustih, bo pekočina precej bolj znosna. Če ne uživate sladkorja in ga zato sploh nimate v kuhinji, pa si na jezik namažite polno žlico medu, ki prav tako odlično pomaga omiliti pekočino.
Če pekočina popolnoma ne izgine v nekaj dneh, pa čim prej obiščite zdravnika.