fbpx

Kaj moraš narediti takoj, ko se spečeš v jezik

Popolnoma nič prijeten občutek ni, ko se spečeš v jezik. Vsak dan začneš z vročo skodelico kave ali čaja in preprosto si nehala šteti, kolikokrat si se že spekla v jezik, ker si bila malo preveč navdušena nad poživljajočim jutranjim napitkom. In ne le da te zapeče, potem še nekaj dni brbončice na tem delu ne delujejo tako, kot bi morale in hrana sploh nima pravega okusa.

In kaj bi morala narediti takoj, ko se spečeš v jezik, da bi omilila pekočino? Neverjetno zdravilo je pravzaprav zgolj malo sladkorja. Če takoj posuješ malo sladkorja na mesto, kjer si se spekla in pustiš, da se počasi raztopi v ustih, bo pekočina precej bolj znosna. Če ne uživaš sladkorja in ga zato sploh nimaš v kuhinji, potem si na jezik namaži polno žlico medu, ki prav tako odlično pomaga omiliti pekočino.

Če pekočina popolnoma ne izgine v nekaj dneh, pa čim prej obišči zdravnika.