Kaj pijača, ki jo naročiš v baru, pove o tebi?

Če vstopiš v bar in imaš občutek, da te bodo ljudje ocenjevali po tem, katero pijačo boš naročila pri barmanu, naj kar takoj odstranimo vse dvome: ja, res te bodo.

To je pokazala raziskava, ki jo je Budweiser opravil v sodelovanju z Learndipity Data Insights na 2000 posameznikih in je temeljila na ocenjevanju drugih ljudi zgolj na podlagi pijače, ki so jo naročili v baru.

V nadaljevanju sledijo rezultati in kako presenetljiv prvi vtis o sebi daš že tisto sekundo, ko barmanu naročiš pijačo…

Margarita

Živjoooo, žurerka! Ljubiteljice margarite so energične in zabavne, kar pomeni, da boš po vsej verjetnosti zadnja zapustila bar v jutranjih urah. Ali pa sredi noči skočila na šank in brez kančka sramežljivosti plesala na njem – s kozarcem margarite, seveda!

Pivo

Prepustiš se toku in daješ vtis prijazne in nekomplicirane punce. Če naročaš domače pivo boš izgledala še bolj dostopna, kot če naročaš uvoženo pivo, so ugotovili v opravljeni raziskavi. Morda zato, ker boš pila katerokoli pivo je pač takrat na voljo.

Cosmopolitan

S kozarcem cosmopolitana v roki boš oddajala zabavne in modne vibracije. Idealna pijača za vse fashioniste, torej!

Vino

V baru vedno naročiš kozarec vina? S tem daješ vtis resnosti in zadržanosti. Poleg tega pa si tudi zelo fokusirana ženska, točno veš, kaj bi rada in nič te ne more pri tem ustaviti – tudi če to pomeni, da boš morala Chardonnay piti iz plastičnega kozarčka, medtem ko vsi drugi srkajo koktejle.

Penina

Oh, kako smo ‘fancy‘. Vedno piješ iz pravega kozarca in napišeš zahvalo po koncu zabave. No, vsaj tak prvi vtis daješ, poleg prefinjenosti in … zahtevnosti. Ne moreš si pomagati, če imaš pač prefinjen okus.

Gin & Tonic

Znana si po tem, da analiziraš stvari in si zelo previdna, kar pomeni, da po vsej verjetnosti naročiš isto stvar v vsakem baru. Ne glede na to, kako ‘zastarel’ izgleda lokal, vsak barman bi moral znati narediti dostojen G&T.