Domov » FIT » Kaj počne Sharon Stone, da pri 59-ih izgleda stara 45

Kaj počne Sharon Stone, da pri 59-ih izgleda stara 45

FITLepota & zdravjeVIP
Kaj počne Sharon Stone, da pri 59-ih izgleda stara 45
📷 Profimedia

Kar težko je verjeti, da bo Sharon Stone kmalu dopolnila 60 let, še zlasti pa po njenem zadnjem videzu na letošnjih nagradah Zlati globusi, ki so jih podelili januarja.


59-letnica se je leta 2001, po možganski krvavitvi, ponovno rodila. Dve leti se je ponovno učila hoditi in govoriti, vendar pa naj bi predvsem dobila nov pogled na staranje in zdrav način življenja.

“Staranja ne dojemam negativno. Starati se je moj cilj … devet dni sem bila na intenzivni negi in stopnja preživetja je bila zelo nizka. Ne potrebujem nikogar, zaradi katerega bi se počutila slabo, ker se staram. Povedala vam bom, zakaj se počutite slabo: ker mislite, da se ne boste starali,” je povedala za The Hollywood Reporter.

Po grozljivi izkušnji je zdravje postavila na prvo mesto in se odločila biti bolj disciplinirana. “Delam za to. Delam na vsem. Zame je disciplina neke vrste svoboda.”

Spoznaj nekaj enostavnih nasvetov, ki se jih drži tudi Sharon…

Kreativna je s svojimi treningi v telovadnici – in kopalni kadi

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on


“Vsakič, ko telovadim, delam nekaj drugega. Vse je odvisno od tega, kateri deli potrebujejo gibanje.” Igralka se odpravi v telovadnico štiri do petkrat na teden, kjer dela različne vaje, vključno s pilatesom, raztezovanjem celega telesa, vajami za moč, jogo in ples. Kadar ne more do fitnesa pa postane kreativna doma in dviguje noge kar v kopalni kadi, kjer voda otežuje celotno vadbo.

Izogiba se alkoholu, kofeinu in glutenu


Sliši se precej strogo, vendar pa je Sharon zatrdila, da je izločitev alkohola naredila ogromno razliko. “Že sicer nisem veliko pila. Vendar sem pred sedmimi leti trenirala in želela resnično izklesati svoje telo. Zgledovala sem se po Madonni – sva istih let – in vprašala sem svojo trenerko ‘Česa ne delam? Ugotovi, kaj dela ona!’ Prišla je nazaj in rekla ‘Mislim, da ne pije alkohola’. Odločila sem se, da tri mesece ne zaužijem niti kapljice. In opazila sem ogromno razliko!”

Izogiba pa se tudi živilom, ki vsebujejo gluten, poleg tega pa tudi raje uživa brezkofeinske čaje kot kavo.

Doma kuha zdravo hrano

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on


Sharon pravi, da se je njena prehrana drastično spremenila od leta 1970, ko je odraščala v Pennsylvaniji, kjer so bili obroki večinoma sestavljeni iz pire krompirja in omake. V zadnjem času poje ogromno živil z nizkim glikemičnim indeksom kot so kvinoja, leča in zelenjava.

“Ne uživam veliko predelanih živil, čeprav si ne morem izbiti iz glave krompirjevega čipsa!”

Za fitnes jo od vseh ljudi najbolj navdihuje Arnold Schwarzenegger

Sharon je imela že od nekdaj atletično postavo, vendar pa je razkrila, da je morala leta 1990 za vlogo žene od Arnolda Schwarzeneggerja v filmu Total Recall resnično izklesati svoje telo. “Vsak dan sem morala po nekaj ur na dan dvigovati težke uteži in trenirati karate.” Druženje z Arnoldom jo je prepričalo, da lahko dobra fitnes rutina spremeni čisto vse.

Ima zelo enostavno lepotno rutino

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on


Poleg občasne maske v lističih, večinoma uporablja le en izdelek. “Moja mama mi je podarila Avonovo vlažilno kremo, ko sem bila še otrok, saj je bila sama predstavnica znamke Avon in mi rekla, naj si obraz očistim in namažem s kremo zjutraj in zvečer. In to počnem še danes.”

Osredotočena je na ohranjanje psihičnega in fizičnega zdravja

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on


Poleg prehrane in fitnesa počne še nekaj stvari, zaradi katerih ostaja zdrava: veliko spi, globoko diha, skrbi za svoj vrt in prakticira budizem. Sliši se tako zelo sproščujoče…