7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
previous arrow
next arrow

Kaj se v resnici zgodi, ko uporabiš sladkorni piling na koži

Vse stremimo k zdravi, sijoči koži. Koža, ki je hidrirana in dobro spočita, žari! Na žalost pa nimamo vsi te možnosti, da bi lahko dovolj časa spali in v zadnjem času smo pile več kave kot vode.

Na našo srečo obstajajo pilingi, serumi in toniki, ki nam pomagajo, da izgledamo, kot da smo dan preživele v spa-ju in ne pred računalnikom.

Sladkorni pilingi so debele teksture in na voljo v različnih vonjih. Namenjeni so odstranjevanju dolgočasne, odmrle kože na telesu in ob dodatku malo aromaterapije se vse skupaj sliši čudovito, kajne? Da, vendar se moraš izogibati obrazu.

Možni neželeni učinki uporabe sladkornega pilinga na obrazu še zdaleč niso prvotno želeni rezultati. Opazno draženje, pordelost in praske ter rane, če jih naštejemo le nekaj. Ampak kako je mogoče, če so sladkorni pilingi lahko narejeni iz istih sestavin kot drugi pilingi za obraz? Pilingi za obraz vsebujejo manjše delce, ki luščijo kožo, pilingi za telo pa večje.

Izjema

Tako kot pri vsakem pravilu je tudi pri tem vsaj ena izjema. Medtem ko je uporaba sladkornega pilinga na večini obraza močno odsvetovana, pa je na ustnicah povsem ok. Zaradi manjše gostote oljnih žlez so ustnice bolj suhe od preostalega obraza in so izpostavljene nenehnim vremenskim vplivom. Piling lahko na ustnicah izvajaš enkrat tedensko, ampak če dobiš občutek, da so tvoje ustnice gole, bi morala nemudoma za nekaj časa prenehati izvajati piling.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry