fbpx

Kako do mladostnega videza z izbiro prave barve las?

To so nasveti, s katerimi bo to poletje vaša barva las zasijala.

Nov letni čas terja nove spremembe in ker smo že pošteno zakorakali v poletje, ki spreminja naše vsakodnevne navade, postavlja na glavo rutine in nas poganja iz cone udobja, je morda čas tudi za spremembo pričeske in za tiste najbolj pogumne, celo spremembo barve las. To so barve las, ki bodo letošnje poletje najbolj popularne.

Obiskalo nas je poletje, kar pomeni izlete na plažo, težko pričakovane počitnice in nastavljanje sončnim žarkom. To je tudi pravi čas za spremembo barve las, saj kako bolje pozdraviti novo sezono kot z novim videzom? Če se sprašujete, katera barva bi bila odlična za vas, kako se morda pobarvati sami doma in kje dobre, profesionalne barve sploh izbrati, smo za vas pripravili nekaj napotkov, da bo vaša poletna tranzicija enostavnejša.

Mavrični lasje - Modna.si
Se sprašujete, katera barva bi bila odlična za vas? (Foto: AnastasiaKazakova / Freepik)

Morda ste svoji barvi las že dolgo zvesti in čeprav vas nekako definira, si kljub temu to poletje želite spremembe. Ta naj ne bo drastična, če to ne odraža vaše osebnosti in nihče vas ne sili, da si svoje krasne kostanjeve lase pobarvate na zeleno, lahko pa si privoščite nekaj karamelnih poudarkov, ki bodo poudarili vaš obraz in vas občutno pomladili.

Kako izbrati pravo barvo za lase?

Prav vsaka ženska hrepeni po idealni barvi las, ki bi laskala njenemu obrazu in potezam, ob vsem tem pa še zakrila tistih nekaj nepravilnosti. Pri izbiri barve za vaše lase bodite izredno pozorni, saj lahko napačna izbira barve vašim lasem in obrazu naredi več škode kot koristi.

Ena od teh napak je zagotovo izbira pretemne barve za lase. Predstavljajte si, kako lahko predmeti postavljeni na črno podlago veliko bolj izstopajo, enako pa se dogaja z našim obrazom, če za svoje lase izberemo pretemno, enotno barvo. Naše nepravilnosti, celo gube na obrazu bodo na takšen način “oživele”. Pozorni pa bodite tudi na barve, ki so popolnoma drugačne od vašega naravnega tona in ne bodo ustrezale barvi vaši kože. Najboljšo izbiro profesionalnih barv za lase in izdekov za nego las po in pred barvanjem boste našli na spletni strani douglas.si.

Barve za lase naj bodo izbrane premišljeno, celo pogovor s strokovnjakom na tem mestu ne bo odveč. Če ste naravna blondinka ali rdečelaska bo vašemu obrazu ustrezal zlat podton, ki bo zagotovil dinamičen in živahen videz. Če pa so vaši lasje rjavi, izberite karamelne poudarke za še večjo svežino obraza.

Dobra rešitev za pomlajen, osvežen, poletni videz je tudi tehnika balayage, ki je trenutno izredno poularna med modernimi pričeskami in to poletje za vas lahko odlična rešitev. Gre za mehke barvne prehode, ki vašim lasem dodajo volumen in potrebno dimenzijo. Ste vedeli, da si to tehniko lahko privoščite kar sami doma in za njo pravzaprav ne potrebujete k frizerju? Tako enostavna je!

Balayage - Modna.si
Dobra rešitev za pomlajen, osvežen, poletni videz je tudi tehnika balayage. (Foto: ArthurHidden / Freepik)

Skrb za barvane lase

Skrb za barvane lase mora biti drugačna kot za lase naravne barve, saj so ti veliko bolj občutljivi. Pozorni morate biti, da barvanim lasem nudite posebno nego, jih pretirano ne izpostavljate sončnim žarkom in toplotni obdelavi ter se izognete grobemu brisanju las z brisačo.

Pozorni bodite tudi na izbiro šampona in izberite šampon za barvane lase. Barvani lasje so že tako ali tako bolj suhi, zato je ključno, da uporabite negovalni šampon, ki bo nežen za barvane pramene. Pred nakupom šampona preverite njegove sestavine in se izognite šamponom, ki vsebujejo natrijev klorid, za katerega je znano, da prispeva k izsušitvi in lahko celo vpliva na barvo las ali jo zbledi. Za ohranjanje bogate in živahne barve izberite linijo Kerastase, ki nudi bogato izbiro izdelkov za lase, tudi z linijo za barvane lase.

Svojim lasem to poletje privoščite najboljše!