7
7
7
7
previous arrow
next arrow
7
7
7
7
previous arrow
next arrow

Kako doma najbolje globinsko nahraniti in polepšati lase

Nižje temperature niso edine, ki so krive za suhe in puste lase. Vroči oblikovalci las, barve in celo sonce lahko odstranijo naravno vlago in naredijo še večjo škodo, zlasti na konicah. K sreči pa lahko globinska maska reši tvoje pramene tako, da vsak las obogati z vlago, sijajem in mehkobo.

Beri naprej in izvedela boš, kako globinsko popraviš svoje lase.

Kakšne so koristi globinskega vlaženja?

Redno nanašanje balzama na lase jih zmehča, zmanjša skrepanost in zgladi povrhnjico. Globinska nega pa gre še korak dlje, saj pomaga obnoviti naravna olja v tvojih laseh. Poleg tega pa tudi preprečuje razcepljene konice in lomljenje, izboljša teksturo in spodbuja elastičnost. Če uporabljaš globinski balzam dosledno, lahko to privede do bolj sijočih, mehkejših in močnejših las. Globinsko nego lahko izvajaš na vseh tipih las, vendar bodo imeli največ koristi poškodovani, krhki in barvani lasje.

Kako izvesti globinsko nego?

1. korak: Najprej ugotovi svoje potrebe. So tvoji lasje zelo suhi? Jim manjka definicija? Če želiš navlažiti lase, potem poskrbi, da imajo izbrane maske sestavine, kot so kokosovo olje in aminokisline. Če želiš oživiti svoje pramene, poišči maske, polne beljakovin. Če pa si želiš obojega po malo, pa izmenično uporabljaj vlažilne in beljakovinske globinske maske.

2. korak: Ko izbiraš izdelek, bodi pozorna na svoj tip las. Če imaš fine lase, izberi bolj lahkotno formulo, ki ne bo obtežila tvojih las. Za gostejše lase pa poišči nekaj, kar se bori proti frizu. Prepričaj se, da se sestavine borijo proti lasni težavi, ki jo imaš.

3. korak: Ko najdeš pravi izdelek, se odloči, ali ga želiš uporabiti pred šamponiranjem na suhih laseh ali na očiščenih in vlažnih laseh. Nisi prepričana, kaj je bolje zate? Metoda pred šamponiranjem pomaga pri glajenju las in absorbira tretma v suhe lase; metoda po pranju čas pa odpre kutikulo za boljšo absorpcijo.

4. korak: Ko se odločiš za metodo, nanesi globinsko masko od korena do konic. Pomembno je, da se osredotočiš na konce, ki so ponavadi najbolj suhe. Glavnik s širokimi zobmi je odličen pripomoček, s katerim lahko izdelek enakomerno porazdeliš po laseh in hitreje razvozlaš morebitne vozličke.

5. korak: Lase pokrij s kapo za tuširanje ali polivinil vrečko in počakaj 20 do 40 minut – daljši in gostejši kot so tvoji lasje, dlje časa pusti masko učinkovati. Da bi še izboljšala delovanje globinske maske, lase segrej s sušilcem za lase na najnižji nastavitvi toplote, da odpreš lasno kutikulo.

6. korak: Na koncu speri s hladno vodo, da zadržiš vlago in zapreš kutikulo. Če si balzam nanesla na suhe lase, potem si jih zdaj umij kot običajno. Priporočamo, da lase redno globinsko neguješ vsaj enkrat na dva tedna, najbolje pa vsak teden.

Nekaj čudovitih idej za domače globinske maske:

  • 1/4 skodelice medu + 1/4 skodelice olivnega olja
  • 1 jajčni rumenjak + 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 avokada + 1/4 skodelice majoneze
  • 1 banana + 1 jedilna žlica medu
  • 1/2 skodelice grškega jogurta + 1 jedilna žlica jabolčnega kisa + 1 jedilna žlica medu
Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry