Kako dozoreti banano v 40-ih minutah
Si našla slasten recept, ki zahteva zrelo banano, ti pa imaš doma same zelene? Če nimaš časa čakati nekaj dni, da bi banane same dozorele, potem ti bo zelo pomagal trik, s katerim dozoriš banane dozoriš v le 40-ih minutah.
Postopek:
1. Pečico segrej na 150°C.
2. Pekač obloži s peki papirjem.
3. Nanj položi toliko banan, kot jih potrebuješ.
4. Pekač postavi v pečico in peci banane 40 minut.
Po 40-ih minutah bi morale imeti banane temno rjav in sijoč olupek. Izgledati morajo neprivlačne za samostojno uživanje, vendar pa rjav olupek pomeni, da so odlične za uporabo v receptih.
5. Banane pusti ohlajati 30 minut.
6. Odreži ali odstriži spodnji del banane in jo iztisni v posodo (kot iztisneš zobno pasto).
Zdaj pa končno lahko spečeš slastne recepte iz banane!