Kako dozoriš banano v 15-ih minutah

Pripravljena si, da narediš zdrave bananine piškotke: pečica je segreta, delovni pult je pripravljen, ti pa že neizmerno hrepeniš po piškotih.

Edini problem? Banane še niso dovolj zrele. Brez panike, vse se da rešiti, samo sledi tem preprostim korakom.

Kaj potrebuješ: banano in peki papir.

Postopek: Pečico segrej na 120°C, položi banano na peki papir in jo peci 15 minut.

Zakaj deluje: Toplota v pečici popeši proces zorenja. Tako kot avokado, tudi banana oddaja plin etilen, ki se običajno počasi sprošča. Če banano seznaniš s toplim okoljem, je proces zorenja veliko hitrejši.

Še kaj? Da. Ta metoda je najboljša za recepte, ki zahtevajo kuhanje/pečenje z banano (ne za bananin sladoled), saj vročina poudari sladkobo sadja. Prav tako pa naj te že zdaj opozorimo, da bo bananin olupek v pečici postal črne barve, vendar naj te nikar ne skrbi, saj zunanjost ne vpliva na notranjost banane, ki bo sladka in slastna.

Te zanima, zakaj bi morala dnevno uživati banane?