Kako ekspresno hitro narediš konturo obraza

Kontura obraza zna biti kar težavna. Umetniki ličenja celotni proces prikazujejo, kot da je zanj potrebnih vsaj 20 korakov. Ok, če si zvezdnica je povsem nekaj normalnega in razumljivega, da za konturo porabiš 30 minut, če pa nisi ravno Kardashianka, potem zagotovo nimaš ne časa ne volje za tako natančno in do popolnosti dodelano ličenje. Na srečo obstaja nekaj načinov, kako doseči zelo podobno konturo obraza kot jo imajo zvezdnice, vendar brez dolgotrajnega sedenja pred ogledalom.

Najprej boš morala poiskati izdelek, ki ti najbolj ustreza. Bi raje uporabljala izdelek v kremni obliki ali pudru? Večina ima raje pudrasto obliko, ker jo je lažje zablendati in tudi nadgraditi barvo. Vendar, če vprašaš nas, boš s kremno formulacijo veliko hitreje opravila celotni postopek.

Najprej si na obraz kot običajno nanesi tekočo podlago. Potem pa boš potrebovala dva dodatna izdelka: podlago, ki je dva odtenka temnejša od podlage, ki jo uporabljaš po celotnem obrazu in podlago, ki je dva odtenka svetlejša od nje. Predlagamo ti, da si omisliš podlagi v stiku, saj boš z njima najlažje naredila konturo obraza. Ko enkrat najdeš idealna odtenka zase, je najtežji del konturiranja že za tabo.

S temnejšim odtenkom osenči obraz. Najprej naredi konturo pod ličnimi kostmi (najlažje boš našla vdolbino tako, da “potegneš” lica notri, kot da bi želela narediti ribje ustnice). Drug način, kako lahko narediš konturo na tem predelu pa je, da zarišeš črto od vrha ušes do kotička ustnice. Ostala področja, ki jih lahko tudi zelo hitro poudariš pa so nos, linija ob lasišču in brada. Za konturo nosu, začni s temnejšim stikom risati črto od notranjega dela obrvi do konca nosu na obeh straneh. Za brado, nariši horizontalno črto, kjer se brada stika z vratom. Vzdolž lasišča pa nariši črto za konturo čela.

Zdaj je čas, da uporabiš stik v svetlejšem odtenku in z njim osvetliš ter poudariš ostala področja. Osnovna področja za osvetlitev so vrh ličnic, obrvi, most nosu in cupid’s bow (vrh zgornje ustnice). Ko enkrat izgledaš kot nekakšna zebra, je čas za blendanje. In to je pravzaprav najdaljši, najbolj zamuden del, vendar tudi najbolj pomemben. Ko uporabljaš kremne izdelke pri konturi obraza, je najboljši pripomoček za blendanje vlažna gobica. Vse linije in črte moraš s tapkanjem v krožnih gibih dobro zabrisati v podlago. Ko zaključiš z blendanjem, je čas za prosojen fiksirni puder, ki ga naneseš na obraz z velikim puhastim čopičem.

Celoten proces od začetka do konca ti bo vzel manj kot 5 minut. Zlato pravilo pravi, da si vzemi 1 minuto časa za “označevanje” obraza in 4 minute za blendanje. Ja, tako preprosto je.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry