Kako imaš lahko tudi ti brezhibno kožo kot J.Lo!

Ker se bližajo poletni meseci in s tem precej manj ličil na obrazu, bi morala vsaj zdaj malo več časa posvetiti svoji koži, da bo v vročih poletnih dneh izgledala najbolje kot lahko. Morda celo tako dobro, kot od vedno lepše Jennifer Lopez, ki je poznana po sijoči, čisti in popolni, skratka zavidljivo lepi polti.

Specialistka za kožo na Beverly Hills-u, Adina Diaz, ki je tudi lastnica lepotnega salona Adina Diaz Your Skincare Guru, ima zate nekaj lepotnih nasvetov, s katerimi boš svojo kožo obogatila s poletnim sijajem.

S spremembo letnih časov se spreminja tudi koža! To je nekaj nasvetov, ki jih povem tudi svojim strankam. Kupi si vlažilec zraka. Ta majhna investicija bo pomagala ohranjati tvojo kožo navlaženo, hkrati pa pomagala pomiriti suho grlo, ki nastane zaradi vseh klimatskih sprememb. Sama imam vlažilec zraka vedno ob postelji.
Naslednji nasvet pa je piling! Sama menim, da je luščenje kože en od najpomembnejših tretmajev in je obvezen pri negi kože. Po ustreznem pilingu bo koža bolj gladka in sijoča. Poslovi se od zimske kože in pozdravi poletno polt!

Nikar pa ne pozabi tudi na vodo, ki ima izjemen vpliv na izgled kože. Popiti bi morala vsaj 2 litra vode na dan oziroma več, če si telesno aktivna.

Če s težavo piješ čisto vodo, ji lahko za boljši okus dodaš liste mete, koromač, rezine limone ali kumare.

Nikar pa ne pozabi na izjemno škodljiv vpliv sončnih žarkov.

Zelo pomembna je tudi uporaba serumov z antioksidanti in hialuronsko kislino. Tvoja koža potrebuje pomoč pri obnavljanju poškodb, ki jih povzročijo kruti sončni žarki in zunanji vplivi.
Serumi so prva obrambna linija, ko gre za nego kože. Naneseš jih takoj po čiščenju in ker so sestavljeni iz manjših molekul, lahko prodrejo veliko globlje v kožo kot navadna krema. Dodatni nanos seruma pod kremo ti ne bo vzel veliko časa, naredil pa bo ogromno razliko v izgledu kože, saj bo le-ta odlično hidrirana in brez poškodb sonca.

In nikar ne naredi najbolj škodljive napake … pozabljanje na kremo z zaščitnim faktorjem.

Najbolj pogosta napaka v poletnih dneh je, da ljudje pozabljajo na nanos kreme z zaščitnim faktorjem! Zaščitni faktor in pokrivala so obvezna.
Top trije razlogi, zakaj se naša koža stara? Genetika, hormoni in sonce! Ljudje, zaščitite svojo kožo! Priporočam kremo z zaščitnim faktorjem vsaj 30.
Druga velika napaka, ki jo opažam pa je, da ljudje tudi med poletjem nadaljujejo z uporabo retinolov in ostalih zdravilnih izdelkov s kislinami. To početje je zelo nevarno, saj je koža zaradi vročine, potenja in sonca še bolj občutljiva, kislinski izdelki pa jo lahko v vročih dneh še bolj iritirajo.

Začni dan z najljubšim smutijem od J.Lo!