Domov » Moda & stil » Kako najbolje organizirati manjšo omaro

Kako najbolje organizirati manjšo omaro

Moda & stil
Kako najbolje organizirati manjšo omaro
📷 The Home Edit / Instagram

Zdaj, v času samoizolacije, je več kot primeren čas za organizacijo!

Prihaja pomlad, kar pomeni, da bomo zamenjali garderobo v naših omarah. Zimska oblačila bodo pozabljena do naslednje zime, v ospredje omare pa prihajajo bolj lahkotni kosi. Bi rada svojo majhno omaro naredila navidez večjo?

Joanna Teplin in Clea Shearer, duet, ki stoji za Instagram profilom The Home Edit, vesta stvar ali dve o organiziranju. Najbolj prodajani avtorici New York Timesa in bodoči Netflixovi zvezdi še predobro vesta, kako organizirati majhno omaro, da najbolje izkoristiš njen potencial.

1. Najprej naredi korak nazaj
Preden se česarkoli dotakneš, si oglej omaro kot celoto. Kje opaziš največ praznega prostora? “Negativni prostor je prostor, kjer so priložnosti,” pravi Clea. Pogosto so tla, vrata in vrh omare premalo (ali slabo) izkoriščeni.
V kolikor pa imaš imaro povsem zapolnjeno, pa začni z razčlenjevanjem. Predmete razvrsti v kupe za doniranje, za v koš in kar boš obdržala, preden sploh začneš karkoli organizirati.

2. Izven sezonska oblačila pospravi
Ljudje pogosto nameravamo shraniti izven sezonska oblačila na podstrešje ali pod posteljo, ampak kdo si res vzame čas, da oblačila zloži iz omare, jih pospravi v začasni dom in potem spet nazaj? Zgornja polica omare je kot nalašč za te stvari. “Ne označujem jih kot “poletna” ali “zimska” – to so samo sezonski koši, ki jih je enostavno doseči,” pojasnjuje Joanna. “Ne želiš si, da bi bilo pretežko kaj odložiti.”

3. Izkoristi vrata
Joanna in Clea pogosto obesita kljuke na notranjo stran vrat za shranjevanje lažjih predmetov, ki jih uporabljata vsak dan, kot so šali, klobuki in torbice. “S tem se osvobodi ogromno prostora v omari,” pravi Clea. Poleg tega pa boš imela te stvari vedno na očeh in na dosegu roke, tako da jih boš brez dvoma pogosteje nosila.

4. Podvoji viseči potencial
Če imaš v omari le eno palico za obešanje oblačil, potem si v pomanjkanju. S prepogibanjem oblek in kavbojk na obešalnikih lahko enostavno obesiš oblačila v dveh vrstah in tako podvojiš prostor v omari. Če imaš pa zelo visoko omaro pa morda lahko namestiš celo tretjo palico.

5. Pusti nekaj praznega prostora
Na tej točki je morda tvoja skušnjava zapolniti vsak najmanjši kotiček omare, ampak s tem ne boš naredila nobene koristi. Oblačila in čevlje lahko položiš skupaj, le prenatrpati jih ne smeš. Prostor ti omogoči, da sploh lahko vidiš, kaj dejansko imaš, zaradi česar boš nosila različna oblačila – in ne konstantno enih in istih kavbojk z eno in isto bluzo.