Domov » Moda & stil » Kako nositi choker verižico na damski način

Kako nositi choker verižico na damski način

Moda & stilNakit

In ne izgledati kot tvoja najstniška nečakinja.

Nobenega dvoma ni, da so obvratne ‘choker’ verižice doživele veliki povratek in še zdaleč nimajo več samo ‘grungovskega’ videza iz 90-ih let. Kljub temu pa je ta trend v današnjem času veliko bolj delikatno nositi, saj si verjetno le malo katera želi izgledati kot 13-letna nečakinja. Sledi 5 stajliš odraslih načinov nošenja ‘choker’ verižice.

Odloči se za delikatni stil

choker1-Song of Style
Debela zlata obvratna verižica se zdi kot najbolj modna izbira, vendar pa jo je v resnici precej težko kombinirati k sproščenemu dnevnemu videzu. Zato se raje odloči za tanjše verižice, ki jih lahko tudi plastiš eno nad drugo in kombiniraš h klasičnim daljšim verižicam, da ustvariš igriv styling.

Iz daljše vrvice naredi pentljo

choker2-Something Navy
Povsem enako lahko narediš iz ozkega traku iz semiša. Kako pravilno ustvariš ta videz: vrvico nekajkrat ovij okoli vratu, nato pa jo spredaj zaveži na vozel ali pa naredi pentljo za bolj ženstven videz. Zraven obleci belo bluzo, ki bo dala ravno pravšnjo mero elegance.

Naj bo minimalistično

choker3-Memorandum
Zaveži na vozel na zadnji strani vratu, da bo dekolte izgledal čist in minimalističen. To je odličen način za popestritev svilene bluze, ne da bi šla čez mejo okusnega.

Odloči se z super kratko in tanko verižico

choker4-Fashion Jackson
Še vedno nisi prepričana, da lahko dobro izgledaš s ‘choker’ verižico? Obvratna tanka zlata verižica izgleda skoraj tako, kot klasična vsakdanja zlata verižica, vendar je dovolj kratka, da jo lahko še prištevamo k temu trendu.

Ovij si dolg tanek šal

choker5-Pepamack
Ah, nikoli se ne moremo naveličati svilenih šalov. In tanki (enkrat oviti okoli vratu) več kot odlično posnemajo ‘choker’ verižico. Popolnoma se bo prilegal tvojemu večernemu videzu, kot tudi službenemu, ko si želiš malo popestriti vsakdanji pisarniški videz.