Kako nositi superge v službi

Je primerno nositi superge v pisarni? V mislih imamo superge, kot sta modela Stan Smith in Superstar od Adidasa in celo Vanske, ki so zelo v trendu zadnje mesece in jih nosijo tudi najbolj stylish zvezdnice, kot so Victoria Beckham, Jessica Alba, Kendall Jenner in Reese Witherspoon.

Odgovor je: mogoče. V določenih službah, kjer ni kodeksa oblačenja, so popolnoma sprejemljive, vendar pa obstajajo tudi drugi poklici, na primer v bankah, kjer pa superge nikakor niso primerne. Brez dileme. Sledi kratek seznam, da boš imela boljšo predstavo o tem, katere, kdaj in kako nositi.

1. Nosi samo nove ali čiste superge. Če nosiš čevlje v pisarni, morajo biti ti sveži in čisti. Pesek, umazanija, nacefranost in packe ne sodijo na delovno mesto. Umazanija in blato ne smeta biti ne na površini čevlja, kot tudi ne v podplatu.

Če so tvoje superge umazane, jih boš najlažje očistila z radirko, podplat pa z zobno ščetko, ki je ne uporabljaš več. Nato jih lahko opereš tudi v pralnem stroju.

2. K supergam obleci črne hlače, krila ali obleke, da bodo izgledale bolj elegantne. To je povsem logično, vendar pa boš videla, kako boš še prehitro zraven belih superg želela obleči kavbojke, ko boš izbirala styling v jutranjih urah. Ampak, nikar se ne daj! Kavbojke in superge so primerne za konec tedna. Obleci blazer, bluzo, bombažne ali svilene hlače namesto črnega jeansa. Kombiniraj “resne” barve, kot so črna, siva in bela. Izbiraj med materiali, kot so svila, kašmir in semiš. In če je le možno, poleg superg nosi oblačila dražjih blagovnih znamk ali pa vsaj kakšen dražji modni dodatek.

3. Nosi svojo najboljšo torbo. Najboljši modni dodatek postavi v ospredje – zraven kombiniraj najlepšo torbico ali statement verižico. Naj izgleda, kot da si vložila ogromno truda v stiliranje in da so bili vsi kosi, ki jih nosiš, skrbno izbrani. Naj tvoj nadrejeni vidi, da si želiš narediti dober vtis in izgledati urejena.

4. Izberi najbolj “kulski” par. Stili, ki so trenutno najbolj in: Adidas Stan Smith, Vans, Puma Lo Basics, Converse All Stars (oziroma Chucks) in Adidas Superstars (najljubši od Victorie Beckham!).

5. Pokaži svojo osebnost. Ponavljamo, želiš si sestaviti styling, ki bo izgledal urejen in ne, kot da si nekaj na hitro sestavila skupaj. Obleci obleko živahne barve, na ustnice pa nanesi šminko živo rdeče ali roza barve. Naj styling govori sam zase in povsem dovoljeno je pretiravanje in igranje z osebnostnim slogom. Naj bodo superge del izstopajočega modnega videza.

6. Poskusi z belimi, črnimi ali celo kožnimi. Bele superge so nedvomno kul, kot tudi črne, pred kratkim pa vse bolj v ospredje prihajajo tudi srebrne in zlate. Izogibaj se živahnim barvam, kot so roza, rdeča in modra, saj bodo pritegnile preveč pozornosti nase in vsak bo najprej opazil to, da nosiš superge.