Kako odstraniti lak za nohte, ko ti zmanjka odstranjevalca

Opazila si, da se ti je lak na nohtih začel krušiti in ko se odpraviš v kopalnico, da bi si očistila ostanke laka z odstranjevalcem, ugotoviš, da je steklenička popolnoma prazna. Če odhod v drogerijo po novo stekleničko ni opcija, potem lahko poskusiš s prozornim lakom. Hm, lak za odstranitev laka? Zanimivo.

Vse, kar moraš narediti je, da naneseš obilno plast laka na izginjajočo manikuro. Nato z bombažno blazinico (ali papirnato brisačko) takoj obriši noht. Morda boš morala postopek ponoviti dvakrat ali trikrat, ampak zadeva dejansko deluje in na koncu boš imela nohte popolnoma čiste in pripravljene na nov odtenek. Trik je, da laku ne pustiš, da se začne sušiti.

Zakaj deluje: Lak se posuši zaradi izparevanja topil, ki jih vsebuje. Ko naneseš drugo plast laka, ta v prvi plasti zmehča topila in mu omogoči, da se zopet povrne v tekoče stanje in se ga posledično z lahkoto obriše. Pravzaprav lahko za ta postopek uporabiš katerokoli barvo laka, pomembno je zgolj to, da nima hitro sušeče formule.