Domov » Lepota & zdravje » Kako okrepita vajino zvezo v oktobru

Kako okrepita vajino zvezo v oktobru

Lepota & zdravjeZdravje
Kako okrepita vajino zvezo v oktobru
📷 Unsplash

Oktober je čas toplih puloverjev, oranžnih listov na drevesih in jedi iz oranžnih buč. Čeprav te mami, da bi cele dneve preležala na kavču pod odejo in gledala televizijo, pa je oktober tudi idealen čas, da s partnerjem delata na odnosu.

Spoznaj 3 enostavne načine, kako ta mesec okrepita vajin odnos.

 

Pogovarjajta se

Poletje je bilo čas zabav, kozarcev rosé-ja in potovanj, jesenski čas pa oznanja priprave na najlepše (beri: stresno) obdobje v letu. Ta vmesni čas izkoristi za krepitev vajinega razmerja. Ne glede na to, koliko časa sta že intimna, vedno si je potrebno vzeti čas in se pogovarjati o tem, kako se počutita drug ob drugem in v zvezi. Obstaja veliko načinov, kako lahko ocenita vajino razmerje in to je eden od načinov: časovnik nastavita na 30 minut, odstranita vse motilce (telefone, računalnike) in se vsedita ter ne počnita nič drugega kot le pogovarjajta. Bodita iskrena in si povejta, ali kaj pogrešata v zvezi, kaj vaju moti, kam bi rada šla itd. Po 30-ih minutah pa se nagradita z zabavno skupno aktivnostjo – obisk kina, pečenje pizze,…

 

Ostanita v stiku … dobesedno

Morda sta se prenehala držati za roke v javnosti. Ali pa je vajino večerjanje postalo tako “romantično” kot sprehajanje po trgovini s pohištvom. Nižje temperature in bolj temačni večeri so odličen izgovor, da si vzameta nekaj več časa zase. Raziskave so pokazale, da tudi neseksualno dotikanje pozitivno vpliva na partnerski odnos. Tudi če partnerja le potrepljaš po hrbtu ali božaš njegovo roko, se s tem sprošča oksitocin – hormon, ki je povezan z zaupanjem in srečno zvezo. Med gledanjem televizije najprej pet do deset minut ti božaj partnerja, nato pa naj partner boža tebe.

 

Skupaj si oglejta film

Ok, to verjetno že počneta vsak petek zvečer. Zato ti danes razkrivamo, kako lahko z gledanjem filma okrepita vajino zvezo. Torej, ko pogledata film, se nekaj časa pogovarjajta o romantičnih zvezah karakterjev v filmu. Zakaj? Ko govoriš o konfliktih oseb na ekranu, medtem (zavedno ali nezavedno) razmišljata tudi o svoji zvezi, kar pa prinaša le pozitivne rezultate.