Domov » Lepota & zdravje » Kako po voskanju preprečiš mozoljčke

Kako po voskanju preprečiš mozoljčke

Lepota & zdravjeNega
Kako po voskanju preprečiš mozoljčke
📷 Nivea

Ti nad zgornjo ustnico ali na bikini predelu povoskanju vedno nastanejo mozoljčki? Čeprav so vsekakor nadležni, pa niso popolnoma nič nenavadnega. Glede na to, da vosek odstrani neželene dlake, odstrani tudi del vrhnjega sloja kože, zaradi česar so tvoje pore veliko bolj izpostavljene vsemu, s čimer pridejo v stik (kot je na primer maščoba na prstnih blazinicah).

Na srečo pa lahko z nekaj previdnostnimi ukrepi preprečiš, da bi se ti mozoljčki tudi v bodoče pojavljali.

1. korak: Pred voskanjem očisti in naredi nežen piling na predelu, kjer boš z voskom odstranjevala dlake. Na predelu ne sme biti nobenih ličil, umazanije ali odmrlih kožnih celic, ki se lahko ujamejo v pore po tem, ko odstraniš dlake. V kolikor pa si na depilacijo naročena po službi, pa predel pred voskanjem očisti s čistilnim robčkom, piling pa naredi prejšnji večer.

2. korak: Ko prideš domov, depilirano področje takoj obriši s krpico, namočeno v nepozebniku, ki deluje antiseptično in pomirjujoče. Poleg tega pa se čim bolj izogibaj dotikanju sveže gladkega predela.

3. korak: Če je tvoja koža pordela ali razdražena, jo nekaj minut hladi z ledom, nato pa nanesi nanjo hidrokortizonsko kremo, da zmanjšaš vnetje.

4. korak: 48 ur po voskanju se izogibaj vročini, pari in oprijetim oblačilom. Kot smo že povedali se pri depilaciji odstrani tudi del vrhnje plasti kože, zaradi česar je bolj občutljiva na draženje in okužbe. Kožo po voskanju ohranjaj čisto, hradno in zračno.

5. korak: Po nekaj dnevih začni na predelu redno izvajati piling, da preprečiš vrastle dlake in mozoljčke. Uporabi ali nežen mehanski piling ali pa gobico (če je tvoja koža bolj občutljiva).

Kaj pa če ti kljub upoštevanju vsega tega nastajajo mozoljčki? Potem se za odstranjevanje dlak na predelu nad ustnico raje odloči za depilacijo z nitjo (“threading”), na bikini predelu pa za voskanje s sladkorno pasto, pri kateri se ne uporabljajo trakovi in je zato manj abrazivna.