Kako posneti boljše Instagram fotografije hrane

Včasih fotografije hrane ne izgledajo tako okusne kot je jed v resnici. Ti si v restavraciji in hrana diši, izgleda ter je resnično okusna in normalno. da si jo želiš objaviti na Instagramu. Vendar, ko začneš slikati, rezultati niti približno niso taki, kot je realnost – restavracija izgleda temnejša, jed izgleda mastna in pusta, barve in teksture pa so se popolnoma izgubile nekje na poti med mizo in telefonom. Če je tvoj cilj objavljati dejansko mamljive slike jedi, ki bodo prejele kar nekaj všečkov, sledi nekaj neverjetnih nasvetov, ki jih je razkrila stilistka hrane in blogerka Tara Bench z bloga TaraTeaspoon.

1. Pokaži zgodbo. Slike, ki ujamejo proces nastajanja so pogosto najboljše. Za raznolikost posnetkov pokaži, kako je tvoja domača jed dejansko nastala s pomočjo prikupnih merilnih posodic ali pa pokaži, kako okusna je jed tako, da najprej ugrizneš v priboljšek in ga šele nato poslikaš.

2. Naj bo neurejeno. Neurejeno je privlačno, umazano pa neprivlačno. Drobtine in kapljice pusti na pultu ali pa jih strateško dodaj k jedi, vendar nikar ne pretiravaj z njimi.

3. Uporabi rekvizite. Zabavni podstavki, deske za rezanje in pekači vseh vrst in oblik dodajo vizualno privlačnosti, zanje pa ti ni potrebno zapravljati denarja, saj jih imaš zagotovo že doma.

4. Postavi v linijo. Linije naj bodo ravne, zato da kakršnakoli ukrivljenost ne bo odvrnila pozornosti od hrane. Za posnetke s ptičje perspektive je zelo pomembno, da poravnaš krožnike, skodelice, kozarce, servete,…

5. Uokviri posnetek. Tvoja hrana je supermodel in iz želenega zornega kota morajo biti vidni vsi pomembni deli, zato je zelo pomembno, kako od blizu ali daleč boš slikala.