Domov » Lepota & zdravje » Kako prepoznati razliko med finimi linijami in gubami

Kako prepoznati razliko med finimi linijami in gubami

Lepota & zdravjeNega
Kako prepoznati razliko med finimi linijami in gubami
📷 Eucerin

Tudi na večini tvojih izdelkov piše, da pomagajo zakasniti nastanek finih linij in gub? Ne le finih linij. Ne le gub. Ampak finih linij IN gub. Si se kdaj vprašala, kakšna sploh je dejanska razlika med tema dvema znakoma staranja? Bi znala sama določiti, kaj je nastalo na zunanjih kotičkih tvojih oči?

Odgovor je zelo verjetno ne, zato ti bomo danes pojasnili, kako ločiš fino linijo od gube in kako jih najbolje tretirati.

Začnimo s finimi linijami. Nastanejo zaradi oslabljene elastičnosti kože, ko se koža skrči in nato ne more več vrniti v prvotno stanje. Na koži izgledajo kot majhni črtasti grebeni, ki se običajno tvorijo neposredno nad predelom, kjer se obraz najbolj premika, vendar lahko nastanejo kjerkoli na obrazu. Fine linije lahko na primer opaziš tudi na licih, kjer najpogosteje nastanejo zaradi pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom.

Gube pa niso popolnoma drugačne. Glavna razlika med finimi linijami in gubami je globina “črte” v koži. Fine linije so zelo plitke, gube pa so globlje.

Tako fine linije kot gube tretiraš s preprečevanjem poškodb, krepitvijo kože in preprečevanjem pregibanja kože. Prvi korak je omejitev izpostavljenosti UVA/UVB žarkom z rednim (večkratnim) nanosom kreme z zaščitnim faktorjem. Pri preprečevanju in tretiranju lahko zelo pomagajo tudi izdelki za nego kože s sestavinami, ki stimulirajo proizvodnjo kolagena, kot je retinol, in pa polnila, ki jih vbrizgajo v gubo in v trenutku zgladijo površino kože.

Če potegnemo črto: redno nanašanje kreme z zaščitnim faktorjem in skrb za kožo z izdelki, ki so namenjeni tvojemu tipu kože bodo zelo pomagali pri tem, da bo tvoj obraz še dolgo časa izgledal mladosten.