Kako preprečiš, da bi sladoled preveč zamrznil
Ker si vsaka želi kremast sladoled!
Predstavljaj si: zunaj je čudovit, topel dan, ti pa hrepeniš po slastni mrzli sladici. Iz zamrzovalnika vzameš banjico svojega najljubšega sladoleda, jo odpreš in ugotoviš, da je sladoled popolnoma zamrznjen. In to tako zelo, da če bi ga poskušala zajeti z žlico, bi se ta verjetno zlomila. To zdaj pomeni vsaj 15-minutno čakanje na kepico sladoleda. Da se ti to nikoli več ne bi zgodilo, upoštevaj enostaven spodnji nasvet.
Kaj potrebuješ: banjico sladoleda in prozorno folijo.
Postopek: Na sladoled v banjici položi prozorno folijo (sladoleda se mora dotikati) in jo nato pokrij s pokrovom. Banjico položi v zadnji del zamrzovalnika.
Zakaj deluje: Plastična prozorna folija zmanjša izpostavljenost sladoleda zraku (ki je glavni krivec za ledeno zamrznitev). V zadnji del pa banjico postavi zato, ker je tam temperatura najbolj stabilna (s tem preprečiš konstantno odtajanje in zamrzovanje).
Ne spreglej tudi okusnega in zdravega recepta za domač avokadov-bananin sladoled!