Kako preprečiti, da bi ti maska na obrazu razmazala šminko

Čeprav marsikatera v času, ko moramo nositi maske na obrazu, sploh ne pomisli na to, da bi si na ustnice nanesla šminko, pa po drugi strani obstaja tudi marsikatera, ki bi z veseljem nanesla šminko, če bi le vedela, kako preprečiti, da bi se le-ta prenesla na masko in razmazala.

Trik je razkrila priznana umetnica ličenja slavnih Lisa Eldridge, ki ima celo vrsto slavnih strank, med drugim ji zaupajo Dua Lipa, Alexa Chung in Kate Winslet.


Vendar pa se Lisin vpliv ne konča le pri njenem impresivnem seznamu strank. Že več kot 20 let je idejni vodja za ličenje v modnih kampanjah blagovnih znamk, kot sta Gucci in Prada, napisala pa je tudi prodajno knjigo in je bila ena izmed prvih profesionalnih vizažistov, ki je začela objavljati videe na YouTubu, s številnimi njenimi tutoriali, ki so postali viralni. In ne le to, trenutno je globalna kreativna direktorica podjetja Lancôme.

Torej, ko Lisa govori, mi poslušamo. In za InStyle je razkrila, kako bo šminka ostala na mestu pod masko na obrazu.

“Delajte tanke sloje. Ko nanesete tanke plasti, se šminka poveže v sinergijo s kožo. Včasih, če nanesete konkreten sloj kar iz embalaže, na površini kože obsedi določena količina. Vedno svetujem, da se začne s tanko plastjo – morda s čopičem za ustnice – tako, da se šminka skorajda usede v gube na ustnici. Nato na vrh nanesite še en tanek sloj in ga potapkajte s prstom ali popivnajte z robčkom. Na površini boste še vedno čutili kremnost, vendar ne bo nobenega odvečnega izdelka, ki bi se razmazal.”

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry