Kako preprečiti, da bi ti sadje v pecivih potonilo na dno
Profimedia
Nekaj tako zelo sproščujočega je v pripravi in peki slaščic. To je verjetno tudi razlog, zakaj nas je večina to začela še pogosteje početi v času samoizolacije zaradi koronavirusa.
Če v muffine in peciva pogosto dodajaš sadje, še zlasti borovnice, si zelo verjetno opazila, da so v spečenem pecivu vedno zbrane na dnu, namesto da bi bile pri vrhu. Lahko kako preprečiš, da bi borovnice potonile? Lahko! In obstajata kar dva načina:
1. Borovnice, preden jih dodaš v testo, malo pomokaj. Njihova površina bo zaradi tega malo hrapava in posledično ne bodo zdrsele na dno.
2. V pekač najprej zlij 1/3 mase, v preostali 2/3 pa vmešaj borovnice. Testo z borovnicami z žlico počasi vlivaj na maso v pekaču.
Končno konec z zmečkanimi borovnicami na dnu peciva!