Kako pripraviti losos v mikrovalovni pečici (v 5-ih minutah)

Za pripravo lososa nikakor ne potrebuješ nešteto kuharskih trikov in nikakor ne veliko časa. Ali veš, da lahko lososa spečeš kar v mikrovalovni pečici?

Glede na to, da je losos izjemno zdrava riba, saj vsebuje dragocene omega-3 maščobne kisline, ki podpirajo zdravje srca, zmanjšujejo vnetja, krepijo vid in osrečujejo tvojo kožo, zdaj nimaš nobenega razloga več, da si ga ne spečeš večkrat.

Čeprav se ti morda zdi nenavadno, da bi ribo spekla v mirovalovni pečici, pa je to povsem varno in pravzaprav odličen način za priprav rib. Da se izogneš ugibanju, ali je riba na sredini dovolj skuhana, si lahko pomagaš s termometrom za meso. Losos spečen v mikrovalovni pečici mora v sredini doseči temperaturo 55°C – 60°C.

Kako pripraviti lososa v mikrovalovni pečici

1. V kolikor imaš fileje lososa zamrznjene, jih najprej odtajaj – pusti v hladilniku 5 ur ali pa v hladni vodi 30 minut.
2. Fileje vzemi iz embalaže in jih nežno osuši s papirnato brisačo.
3. Maslo stopi in nežno premaži vsak kos ribe.
4. Vsak file potresi z limoninim poprom.
5. Fileje lahko kuhaš posamezno ali skupaj v eni večji posodi s pokrovom, primerni za mikrovalovno pečico, vendar morajo biti v eni plasti en zraven drugega.
6. Posodo pokrij in kuhaj tri minute v mikrovalovni pečici. Preveri pečenost in ponovno segrevaj še 30–45 sekund. Riba mora biti kosmičasta, ko je dobro pečena.