Kako pripraviti znameniti pečen krompir s TikToka, ki ga obožuje tudi Kylie Jenner

Recept za pečen krompir, ki ga je objavil študent, je postal senzacija na družabnih omrežjih, saj je zbral skoraj 20 milijonov ogledov in prejel celo všeček od Kylie Jenner.

Za najbolj priljubljenim krompirjem s TikToka stoji Jeremy Scheck, ki je lastnik profila @scheckeats.

@scheckeats

Christmas dinner? [L!NK !N B!O for recipe] ##crispypotatoes ##potatoes ##roastpotatoes ##potato ##sidedish ##kyliejenner ##cooking

♬ Sedona – Houndmouth

“Kuhanje krompirja pred pečenjem je precej klasična britanska tehnika, ki obstaja že stoletja,” je dejal. “To sem kombiniral z začimbami in okusi, ki jih je mama običajno uporabljala pri pečenem krompirju in ga bolj prilagodil svojim željam.”

Za ta recept Jeremy svetuje, da se krompirja ne olupi. “Večina britanskih receptov za pečen krompir pravi, da se ga olupi,” je dejal Scheck. “Zdi se mi, da je hrustljava koža najboljši del in sovražim lupljenje krompirja, zato jo preprosto pustim gor.”

Ko krompir narežeš na želeno velikost, ga stresi v lonec s hladno vodo z izdatno količino soli. “Dejansko ne boste pojedli vse te soli,” pojasnjuje Scheck v svojem viralnem posnetku. “Toda voda mora biti zelo slana, da jo krompir absorbira in dobi okus.”

Zavremo in kuhamo krompir 10 do 15 minut, dokler skoraj ne razpade. Nato krompir odcedi in z žlico pogladi robove. To poveča površino, kar bo krompirju pomagalo, da bo v pečici bolj hrustljav.

Krompir pretresi na velik pekač in ga prelij z olivnim ali avokadovim oljem. Scheck priporoča tudi dodajanje veliko zelišč in začimb. Uporablja sveži rožmarin, Old Bay, maldonovo sol, papriko, česen v prahu, črni poper in malo kajenskega popra.

Ko je vse skupaj rahlo in enakomerno premazano z oljem in začimbami, postavi krompir v segreto pečico na 230°C in ga peci 15 do 25 minut ter ga vmes nekajkrat premešaj. Ko se zdi, da je 90% končan, izključi pečico in ga pusti tam še 10 minut.

Scheck je dejal, da je to mamin poseben trik, s katerim ima krompir še boljši okus.

“Po naključju smo odkrili, da je bil to odličen način, da postane krompir še posebej hrustljav, saj ga je mama naredila vnaprej, nato pa ga pustila v pečici, da se ne bi ohladil,” je dodal.