Domov » Zanimivosti » Kako pritegniti pozornost moškega

Kako pritegniti pozornost moškega

Zanimivosti
Kako pritegniti pozornost moškega
📷 ENVATO Elements

Minilo je že kar nekaj časa, odkar si bila v resni in dlje kot leto dni trajajoči zvezi. Čeprav moških nisi nikoli namerno odganjala stran od sebe, enostavno v tvoje življenje še ni vstopil nekdo, ki bi bil potencialni kandidat za doživljenjskega partnerja. Kaj pa, ko se to končno zgodi, a je pozornost zgolj enostranska? Kako pritegniti pozornost moškega, ki ti je resnično všeč? Sledijo učinkoviti načini, ki jih je potrdila tudi znanost!

 

Smej se njegovim šalam.
Humor pritegne tako moške kot ženske, a na različne načine. Nedavne raziskave so pokazale, da imajo tako moški kot ženske v potencialnem partnerju radi “dober smisel za humor”, se pa razlikujejo v dojemanju te fraze. Ženske imajo rade moške, ki jih znajo nasmejati, medtem ko imajo moški radi ženske, ki se rade smejejo njihovim šalam. Svojo privlačnost lahko torej povečamo s tem, da se bolj pogosto smejemo.

 

Osvajanje naj ne bo prelahko.
To si zagotovo že neštetokrat slišala iz ust svoje mame: “Bodi malo skrivnostna. Ne pusti se osvojiti prehitro.” Zdaj pa je to potrdila tudi znanost. V knjigi 59 Seconds: Change Your Life Under a Minute so raziskovalci ugotovili, da je “najboljša strategija ta, da daješ potencialnemu partnerju dokaj nedostopen splošni vtis, zaradi česar bo imel občutek, da te je vredno osvojiti.”

 

Povej mu, da ti je všeč.
Če ti je moški všeč, mu to tudi povej. V knjigi How to Make Someone Fall in Love With You in 90 Minutes dr. Arthur Aron pojasnjuje, kako pomembno je oddajanje pravih in točnih signalov. “Če vprašate ljudi glede njihovih izkušenj med zaljubljanjem, jih bo več kot 90% odgovorilo, da je bilo v prvi vrsti najtežje ugotoviti, ali so drugi osebi sploh všeč,” razlaga Arthur.

 

Pogovarjajta se o osebnih stvareh.
Zelo pomembno je, da potencialnega partnerja čim prej spoznaš tudi pod to čudovito zunanjostjo, torej njegov karakter, razmišljanje in kakšen ima pogled na svet. Dr. Arthur Aron je sestavil 36 slavnih vprašanj, ki so odlično izhodišče. Med vprašanji najdeš tudi sledeča: Kako zate izgleda popoln dan? Če bi se lahko jutri zbudil/-a s katerokoli lastnostjo ali sposobnostjo, katera bi bila? Kakšen se ti zdi tvoj odnos z mamo? Kaj, če sploh kaj, je preresno, da bi se o tem pošalil?

 

Flirtaj.
Spogledovanje, ki je signal dostopnosti, je očitno veliko bolj učinkovito, kot pa če samo dobro izgledaš. Psihologinja dr. Monica Moore, ki je opravila raziskavo o spogledovanju, je (v knjigi How to Make Someone Fall in Love With You in 90 Minutes) prišla do zaključka, da “niso največkrat ogovarjani ljudje s privlačno zunanjostjo, ampak tisti, ki skozi osnovne spogledovalne tehnike, kot so nasmeh in dlje trajajoči pogled iz oči v oči, sporočajo svojo dostopnost. Smejanje in očesni kontakt sta najbolj uspešna načina spogledovanja in delujeta pri obeh spolih.” Tudi občasni dotik roke ali rame ne bo škodoval!

 

Obuj visoke pete.
Moški so bolj naklonjeni ženskam z visokimi petkami. Glede na raziskavo objavljeno v reviji Archives of Sexual Behavior, visoke petke povečajo žensko privlačnost.