Domov » Prehrana & Recepti » Kako shraniti limone, da bodo zdržale en mesec

Kako shraniti limone, da bodo zdržale en mesec

Prehrana & Recepti
Kako shraniti limone, da bodo zdržale en mesec
📷 Pixabay

Ali si vedela, da jih lahko tudi zamrzneš in trajajo še dlje?

Veš, kako zdrav je limonin sok, ker vsebuje ogromno vitamina C. In prav zato si si naredila zalogo. Ampak kako bi zdaj najbolje shranila celo vrečo limon, da bi ostale čim dlje časa lepe? Zelo enostavno, s tem kulinaričnim trikom, ki ohrani limone sveže in polne življenja kar štiri tedne.

Najboljši način shranjevanja limon

Ko so limone shranjene v hladilniku, trajajo bistveno dlje, kot če jih hranite na pultu, kjer seobičajno strdijo v enem tednu – pult raje prihrani za drugo sadje. Najpreprostejši način shranjevanja limon v hladilniku ne zahteva veliko truda – pospravi jih predal in uporabljala jih boš lahko še približno tri tedne. Pa je to najboljša metoda za shranjevanje limon? Ne.

Najboljši način shranjevanja limon je v tesno zaprti polivinil vrečki v predalu v hladilniku, v kateri bodo ostale sveže in sočne tudi en mesec.

Tudi na pol prerezane limone in rezine limon je najbolje shraniti v tesno zaprto polovinil vrečko in nato na hladno v hladilnik, kjer bodo sočnost obdržale še dodatne štiri dni.

Kaj pa zamrzovanje limon?

Ja, limone lahko zamrzneš. Če želiš zamrzniti cele limone, jih položi v zip vrečke in iztisni čim več zraka, preden jih zapreš. Potem, ko limono potrebuješ, jo najprej tajaj 10 minut v hladni vodi, nato pa razreži na pol in ožemo. (Opomba: Odtajane limone je najbolje uporabiti le za ekstrakcijo soka.)