fbpx

Kako ti lahko kokosovo olje pomaga pri sončni opeklini

Poletni čas kar kliče po preživjanju časa na prostem. Ne glede na to, ali to pomeni pikniki v parku, sončenje na plaži ali sprehodi s prijatelji, uživanje v toplem vremenu naj bo vedno na vrhu našega seznama opravil. Čeprav nas večina obožuje poletni čas, pa je to tudi obdobje sončnih opeklin, ki se lahko resnično pripetijo vsakemu.

Tudi pri uporabi kreme za sončenje lahko dobiš sončne opekline, če ne naneseš ustrezne količine kreme ali jo ponovno ne naneseš dovolj. Poleg otekline, rdečine in mehurjev, ki jih povzroči sončna opeklina, le-ta kožo tudi izsuši.

Kokosovo olje je znana kot vsestranska lepotna sestavina, saj deluje protivnetno in vlažilno ter blaži bolečino in izsušenost, ki ju povzroča sončna opeklina. Deluje kot okluziv, ki zadržuje vlago v koži. Ampak, na žalost to tudi pomeni, da lahko ujame toploto v kožo, kar poslabša učinke sončnih opeklin. Čeprav je kokosovo olje še vedno dobro mazilo za nanos, je priporočljivo malo počakati, preden se namažeš z njim opeklini.

Kdaj je pravi trenutek za nanos kokosovega olja na sončno opeklino? Če je koža vroča in boleča, ko se je dotakneš, potem na sončno opeklino najprej nanesi hladilni gel, aloe vera gel, hladno krpo ali karkoli hladnega. Po nekaj urah, ko se bo tvoja koža nekoliko ohladila, lahko naneseš kokosovo olje, lahko pa počakaš tudi do trenutka, ko se začne opeklina luščiti. Druga možnost pa je, da na opeklino namažeš vlažilni losjon brez dišav ali kremo s hidrokortizonom.

Preberi si tudi:
Kako ti lahko lubenica pomaga zdraviti sončne opekline

Kako ti lahko lubenica pomaga zdraviti sončne opekline

Nanesla si kremo z zaščitnim faktorjem in nato nanos čez nekaj časa ponovila, soncu pa je kljub vsemu uspelo opeči tvojo kožo na ramenih. Če ti je zmanjkalo…