Domov » Lepota & zdravje » Kako tretirati akne v zrelih letih

Kako tretirati akne v zrelih letih

Lepota & zdravjeNega
Kako tretirati akne v zrelih letih
📷 Nivea

Akne so nadležna težava tako v najstniških kot tudi zrelih letih, ki pogosto vpliva tudi na samozavest. Vendar pa se moraš zavedati, da nikakor nisi edina, ki se sooča s to kožno težavo, poleg tega pa tudi dejstva, da različni tretmaji pomagajo različnim ljudem in da krema, ki si jo uporabljala pri 20-ih, morda ne bo enako delovala na akne pri 40-ih.

In zakaj se sploh soočamo z odraslimi aknami? Visoke ravni stresa, vnos sladkorja in kopičenje bakterij je le nekaj potencialnih krivcev, da niti ne omenjamo sprememb hormonov, zahvaljujoč menopavzi, ki jo mnoge ženske začnejo doživljati po 40. letu. Čeprav je to le ena od tistih stvari, s katerimi se morajo ženske na žalost ukvarjati v zrelih letih, pa obstaja nekaj obetavnih rešitev za nego kože, ki ti lahko pomagajo (poleg zdravih navad, kot so odrekanje sladkarijam in redno menjavanje prevleke na vzglavniku). Če si stara okoli 40 let, upoštevaj naslednje stvari.

1. Piling kože delaj s čistilnimi geli ali kremami, ki vsebujejo kisline
Zelo pomembno je, da izbereš prave kisline: mlečna kislina je še zlasti učinkovita pri 40-ih, saj je nežna in vlažilna AHA kislina, kar pomeni, da čeprav odstranjuje umazanijo in pomaga, da se celice obnavljajo, spodbuja tudi obnavljanje kolagena in ohranja vsebnost vode, ki skrbi za mladostno elastičnost in sijaj.

2. Nočni izdelki naj bodo vlažilni
Koža ponoči izgubi največ vlage, zato bodo vlažilne maske in losjoni, ki so bogati s sestavinami kot so ceramidi (ki obnavljajo zaščitno kožno pregrado), hialuronska kislina (ki pomaga zadržati vlago) in niacinamid (ki pomirja kožo) pomagali ustvariti zdravo, hidrirano in uravnoteženo okolje, ki preprečuje nastanek aken.

3. Omisli si retinoide
Pri 40-ih se koža zaradi pomanjkanja kolagena začne tanjšati in povešati, v kombinaciji z aknami pa lahko izgleda še slabše. Izdelki z retinoidi ne očistijo le mozolje, ogrce in zamašene pore, temveč obnovijo ten kože in teksturo ter s tem izboljšajo celotni izgled. V bistvu so intenziven, ciljno usmerjen način, kako pridobiti mlado, lepo, čisto kožo, ki si jo tako močno želiš.