Kako ugotoviti, katera jesenska barva ti najbolje pristaja

Vsak letni čas ima tradicionalno svojo paleto barv, ki se pogosto odražajo v naravnih odtenkih, ki jih opazimo v tem obdobju. In ko se narava spreminja, se z njo običajno spremeni tudi moda, saj se ljudje želimo ujemati z ambientom sezone.

Pozimi snežna odeja pogosto prekrije tla, skupaj s praznično naravo praznikov, kar ljudi spodbuja k nošenju intenzivnejše rubinasto rdeče in smaragdno zelene barve. Ko se sneg stopi in rože zacvetijo, svet zopet postane barvit, kar spodbudi tradicionalno paleto pastelno rozaste, rumene in sivke.

Ko gre za jesenski modni navdih, se trendseterke ozirajo k spreminjanju barve listov, ki se odenejo v barve karamelno rjave in bež-vanilije. Letošnji jesenski trendi premikajo meje, saj so na voljo svetlejši odtenki tradicionalnih jesenskih odtenkov – pomisli na živahno zažgano oranžno in limetino zeleno.

Bi se rada tudi sama odela v trendovske jesenske barve pa ne veš, kateri odtenki ti najbolj pristojijo? Odgovor se skriva v podtonu tvoje kože.

Tako kot je za pravilen odtenek tekoče podlage potrebno ugotoviti podton kože, je povsem enako tudi z jesenskimi barvami oblačil. Podton tvoje kože vedno ostaja enak, ne glede na letni čas, tako da ko ga enkrat poznaš, ga poznaš za vedno.

Obstajajo trije podtoni: topel, hladen, nevtralen. Kateri podton imaš ti najlažje ugotoviš tako, da pogledaš žile na zapestju.

  • So modre ali vijolične? Najverjetneje imaš hladen podton.
  • So zelene ali olivne? Potem je tvoj podton topel.
  • Ali opaziš mešanico modre, vijolične in/ali zelene? Tvoj podton je najverjetneje nevtralen.

Drug način, kako ugotoviš svoj podton pa je, da na naravni svetlobi dvigneš ob obraz bel list papirja. Če tvoj obraz izgleda v primerjavi s papirjem rumen ali oliven, potem imaš najverjetneje topel podton, če pa tvoja koža izgleda rožnata, imaš hladen podton.

Spoznaj najboljše jesenske barve za tvoj ten kože

Zdaj, ko si določila svoj podton pa se zabava lahko začne. Če imaš toplejši podton, potem bodo na tebi odlično izgledale tradicionalne jesenske barve, kot so oranžna, rjava, olivno zelena, rumena in temno rdeče. Svoj videz lahko popestriš z zlatim nakitom ter krem in bež barvami. Zvezdnice, kot so Kim Kardashian, Jessica Alba in Beyoncé, imajo topel podton kože, zato se po rdečih preprogah pogosto sprehajajo v temno rdečih in zlatih odtenkih.

Če si lastnica hladnejšega podtona pa je pametno stopiti izven tradicionalne jesenske palete, saj tvoj ten kože najlepše dopolnjujejo barve kot so temno vijolične, oglje, siva ter nežno rumeni in zeleni odtenki. Modni dodatki naj bodo srebrn ali rožnato zlat nakit, izogibaj pa klasičnim jesenskim odtenkom, kot sta oranžna in rumena. Modni navdih za hladen podton kože najdeš pri zvezdnicah kot so Adele, Nicole Kidman in Emma Stone.

Če imaš nevtralen podton, potem imaš srečo – pristoji ti kateri koli jesenski odtenek. Si popolna mešanica toplega in hladnega. Lastniki nevtralnega podtona izgledajo dobro v široki paleti barv, pristoji pa jim tako srebrn kot tudi zlat nakit.