Domov » Lepota & zdravje » Kako ustvariti srečen in večen partnerski odnos

Kako ustvariti srečen in večen partnerski odnos

Lepota & zdravjeZdravje
Kako ustvariti srečen in večen partnerski odnos
📷 AUB Production

Ljubezen je potrpežljiva, ljubezen je prijetna. Vendar pa zahteva trud in nekaj znanja, da bosta oba s svojim dragim srečna in zadovoljna do konca svojih dni. Razkrivamo ti 8 nasvetov, ki dokazano pripomorejo k večno trajajočim ljubezenskim odnosom.

Bodi petkrat bolj prijazna

Razlika med srečnimi in nesrečnimi zvezami se skriva v tem, koliko pozitivnih in negativnih interakcij imata partnerja med sabo in idealno razmerje je 5:1. Torej, za vsako negativno interakcijo med konfliktom, ima srečno razmerje pet (ali več) pozitivnih interakcij. Ko se s partnerjem pogovarjata o nečem pomembnem, se morda kregata, vendar je zelo pomembno, da se medtem tudi smejeta in dražita ter da obstajajo znaki naklonjenosti, kar kaže na to, da sta čustveno povezana.

Delita si opravila

Tole je precej logično za vsakega, ki je že kdaj živel pod isto streho s svojim partnerjem. Delitev domačih opravil je ena izmed najbolj pomembnih stvari za srečno in večno zvezo.

Manj objavljaj na socialnih omrežjih

Razumemo – zaljubljena si in želiš si, da bi vseh tvojih 843 prijateljev vedelo za to. Vendar pa se je izkazalo, da bolj kot se nekdo počuti negotovega v razmerju, bolj verjetno bo objavljal več zaljubljenih fotografij na socialnih omrežjih za nekakšno potrditev. Ok, nič ni narobe z objavo vajine prikupne fotografije na dopustu, ampak če ti ali tvoj partner pretirava z objavljanjem skupnih fotografij, potem bi se bilo smiselno pogovoriti glede vajinega razmerja.

Odloži telefon

Zagotovo že veš, da brskanje po telefonu, ko se crkljaš s svojim dragim, nikakor ne vpliva dobro na vajino razmerje. Prav tako pa ne bi smela razreševati sporov preko SMS sporočil, saj to vodi v nesrečno in nezdravo razmerje. Rešitev? Nesoglasja vedno rešujta iz oči v oči (kratek SMS z opravičilom mu lahko pošlješ le za majhne stvari – ker si na primer pojedla njegov zadnji najljubši piškot).

Zahvali se

Na začetku vajinega razmerja si bila neizmerno hvaležna, ko ti je tvoj partner v posteljo prinesel kavo, po vseh teh letih pa komajda opaziš, da te na nočni omarici čaka skodelica kave. Čisto vsak med nami se rad počuti cenjenega, vendar pa se pri dolgo trajnih razmerjih rado zgodi, da drug drugega začnemo jemati kot nekaj samoumevnega. Hvaležnost je ključnega pomena za zdravo in srečno razmerje. Preprosti “hvala” lahko naredi za vajino zvezo več, kot si misliš!

Posteljnim aktivnostim se predajajta enkrat na teden

Nedavna študija je pokazala, da če se posteljnim aktivnostim namesto 1-krat do 2-krat na mesec začneta predajati 1-krat na teden, je to enakovredno količini sreče, ki jo povzroči dodatno izplačilo v vrednosti 40.000€.

Spodbujaj svojega partnerja

Način, kako se odzoveš na partnerjeve dobre novice – z navdušenjem, ponosom ali brezbrižnostjo – igra ključno vlogo v srečnem in dolgotrajnem odnosu. Tudi če dobra novica ni ravno napredovanje na boljši položaj v službi, ampak morda le hitreje pretečen krog okoli jezera, si to zasluži vsaj ponosni “high five”!

Skupaj poskušajta nove stvari

Študije so pokazale, da so pari, ki skupaj poskušajo nove stvari, veliko bolj srečni v razmerju. To pa zato, ker nove izkušnje aktivirajo sistem nagrajevanja v možganih in ga preplavijo s kemikalijami dobrega počutja, kot sta dopamin in noradrenalin. Zato namesto, da se na zmenek odpravita v vajino običajno restavracijo, zakaj ne bi raje odšla na koncert/predstavo ali pa plesat v klub? Popestrita si zvezo, da bo le-ta ostala trdna.