Domov » Lepota & zdravje » Kakšne so koristi himalajske solne luči

Kakšne so koristi himalajske solne luči

Lepota & zdravjeZdravje
Kakšne so koristi himalajske solne luči
📷 Tops Images

Ne le, da so zdravilne, tudi polepšajo vsak prostor!

Kaj sploh so solne luči? Precej dobesedno so kristalizirani koščki rožnate soli iz himalajskih gora (običajno iz Pakistana). V sredini so izdolbljene, kjer je prostor za toplotno žarnico.

Kakšne so koristi? Prostor osvetlijo v milenijsko roza barvo in ga naredijo vabljivega in toplega. Najpomembneje pa je, da naj bi zagotavljale številne koristi za zdravje, vključno z boljšim spanjem, višjim nivojem serotonina (“srečna” kemikalija v možganih) in zmanjšanim kašljanjem in astmo.

Kako delujejo? Prvič: očistijo zrak. Kot verjetno že veš, gre voda tja, kjer je sol, zato je povsem logično, da te kamnite solne žarnice privabljajo vodno paro in s tem iz zraka posrkajo prah in plesen.
Drugič: te luči vsebujejo negativne ione. Naša stalna uporaba elektronike proizvaja pozitivne ione, negativni ioni v naravnem okolju pa naj bi to uravnotežili in s tem ustvarili pomirjujočo energijo.

Ali res delujejo? Čeprav bi potrebovali kar precejšnjo količino himalajske soli, da bi popolno očistili zrak in odstranili na tone negativnih ionov in naredili opazno razliko, pa je vsekakor veliko bolje imeti v prostoru delček himalajske gore, ki čisti prostor, kot pa čisto nič. Poleg tega pa so solne luči tudi lepa dekoracija v vsakem prostoru, tako da nimaš razloga, da si ne bi omislila vsaj ene.