Kateri model obleke najbolj pristoji tvoji obliki postave

Ko se moraš na hitro obleči, se zdrsniti v obleko zdi pravzaprav ena od najbolj preprostih modnih rešitev. Težava pa nastane, ko ne veš, kakšen model sploh pristaja tvoji postavi. V nadaljevanju ti razkrivamo ‘plonk’ listek, ki te bo usmeril k pravim stilom, ki bodo tvojo postavo še polepšali. To pa nikakor ne pomeni, da ne smeš eksperimentirati tudi z ostalimi modeli! Spodnji napotki naj ti služijo zgolj kot koristen nakupovalni vodnik, ko si v dilemi zaradi preveč izbire.

Peščena ura

Obleka za postavo peščene ure - Modna.si
Obleka za postavo peščene ure (Foto: user15285612 / Freepik)
Tvoj cilj: Poudariti ozek pas
Išči: Pol-oprijete obleke, ki nežno objamejo tvoje boke in se tesno prilegajo v pasu. Ne spreglej niti ovitih oblek, oblek s pasom, srajčastih oblek in formalnih dolgih oblek, ki so iz srednje težkih in mehkih materialov. Če si želiš shujševalni učinek, se odloči za malenkost bolj odprt dekolte.

Deška postava

Obleka za deško postavo - Modna.si
Obleka za deško postavo (Foto: svetlanasokolova / Freepik)
Tvoj cilj: Usvariti obline.
Išči: Obleke z zakritim dekoltejem in višjim ovratnikom, ki optično povečajo prsi ter z detajli na osrednjem delu (pasovi, nabran material, elastika), ki optično ustvarijo obline. Si ne želiš oblin? Obleke A-linij in prosto padajoče so prav tako elegantna opcija.

Hruškasta postava

Obleka za hruškasto postavo - Modna.si
Obleka za hruškasto postavo (Foto: halayalex / Freepik)
Cilj: Uravnotežiti proporce.
Išči: Obleke z bogatim spodnjim delom, brez naramnic ali z izrezi, ki razširijo ramena. Tudi ovite obleke lepo objamejo polne boke.

Jabolko

Obleka za postavo jabolka - Modna.si
Obleka za postavo jabolka (Foto: marymarkevich / Freepik)
Cilj: Preusmeriti pozornost stran od osrednjega dela telesa.
Išči: Obleke, ki ne poudarijo pasu. To so prostopadajoče obleke in subtilne A-linije. V bistvu so brezoblične obleke tiste, na katere bi morala položiti stavo. Pristojijo pa ti tudi krajše dolžine, saj razkrijejo vitke noge.