Domov » Lepota & zdravje » Katerim sestavinam bi se morali strogo izogibati pri mastni koži

Katerim sestavinam bi se morali strogo izogibati pri mastni koži

Lepota & zdravjeNega
Katerim sestavinam bi se morali strogo izogibati pri mastni koži
📷 Nivea

Obstaja zelo tanka meja med rosnim sijajem na licih in zaslepljujoče mastnim čelom.

Čeprav bi se mastnokožke najraje v celoti znebile olja s kože, pa je v resnici ta pravzaprav koristen za tvojo kožo, saj pomaga vzdrževati zdravo in navlaženo povrhnjico. In kako v negovalni rutini najti ravnovesje?

Izogibati bi se morala izdelkom, ki vsebujejo alkohol in agresivnim čistilom ter raje izbrati nežna čistilna sredstva. V kolikor pa si nagnjena tudi k aknam, pa je priporočeno dvojno čiščenje – najprej z micelarno vodico, nato pa še s čistilnim gelom, ki vsebuje salicilno kislino.

Zelo pomembno pa je tudi, da se izogibaš izdelkom, ki vsebujjo sestavine, ki so splošno znane, da zapirajo pore ali pospešujejo proizvodnjo maščob na koži. Nekateri izmed najhujših so mineralno olje, lanolin, parafin in čebelji vosek. Pravzaprav so težavne vse sestavine, ki so na sobni temperaturi v trdnem stanju. Prav tako je treba biti previden pri uporabi olj, sprejev in ostalih izdelkov za lase, ki jih nanašaš blizu obraza, saj lahko prav tako mašijo pore in povzročajo mozolje.

In še ena dobra novica: mastna koža v mladosti pa ti s staranjem lahko zelo koristi. Samo pomisli – ko na kožo naneseš vlažilno kremo, le-ta izgleda precej bolj mladostno in napeto, kajne? No, povsem enako deluje maščoba, zato bodo gube in fine linije precej manj vidne.