Kdaj bi morali pospraviti novoletno jelko? Odgovor te bo presenetil!

Veliko prej je, kot si misliš!

Ko je praznični čas mimo začnemo počasi razmišljati o pospravljanju novoletnih okraskov in jelke. Če se vsako leto sprašuješ, kdaj je sploh najbolj primeren čas, za pospravljanje prazničnega drevesca, potem ima odgovor zate tradicija: mnogi kristijani vse od četrtega stoletja dalje označujejo konec prazničnega časa 12. dan po božiču – na predvečer svetih treh kraljev, ki ga praznujemo 5. ali 6. januarja (odvisno od tega, ali božični večer že šteješ za prvi dan ali ne).

Tradicija torej narekuje, da je dvanajsti dan najboljši čas, da pospraviš vse praznične dekoracije – vključno z drevesom. Mnogi kristijani so prepričani, da predolgo postavljena novoletna jelka prinaša nesrečo.

(Pexels)

Kljub vsemu pa je dan pospravljanja novoletnih okraskov odvisen predvsem od tebe in tvoje družine. V kolikor si želite imeti z novoletnimi okraski okrašen dom še vse do konca januarja, ga seveda imejte, saj ni nobenega “pravega ali napačnega” odgovora na to, kdaj bi morali pospraviti novoletno jelko. Konec koncev ste trdo garali za nameščanje vseh okraskov, zato lahko ob pogledu na njih uživate toliko časa, kot sami želite!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry