Kim Kardashian letela domov s četrt milijona dolarjev gotovine v vreči za smeti

Kim Kardashian bila nevede udeležena v škandalu pranja denarja.

Malezijskega milijarderja Jho Lowa trenutno iščejo mednarodni organi kazenskega pregona zaradi njegove vloge v prevari domnevnega pranja denarja, ki vključuje malezijski državni premoženjski sklad. V prevari naj bi Jho in sodelavci ukradli 4,5 milijarde dolarjev iz 1Malaysia Development Berhad, kar je postalo znano kot škandal 1MDB. Kot se je izkazalo, milijarderjeve dogodivščine segajo precej dlje v preteklost in so vključevale tudi nekatere najbolj znane zvezdnike na svetu.

Zahvaljujoč na novo razkritim prepisom intervjujev FBI-ja, povezanih z vladno preiskavo Lowovih dejavnosti, je bila razkrita še posebej zanimiva zgodba, ki vključuje nikogar drugega kot Kim Kardashian in 250.000 dolarjev gotovine v vreči za smeti na povratnem letu z letalsko družbo Southwest v Los Angeles.

FBI je Kim intervjuval leta 2019. V intervjuju je Kim opisala, kako je leta 2009 srečala Jho Lowa v nočnem klubu v Las Vegasu. Izmenjala sta si informacije in on jo je povabil, naj se pridruži njemu in njegovemu 12-članskemu spremstvu na večerji.

Po večerji se je skupina odpravila proti mizam za bakarat v zasebni sobi. Jho je dal Kim velik kup žetonov, očitno zato, da bi lahko igrala zraven. Kardashianka je trdila, da ni imela pojma o skupni vrednosti žetonov.

Kim je ostala do zgodnjih jutranjih ur, malo kockala, večinoma pa opazovala, kako igrajo drugi. Ob 5. uri zjutraj je Kim rekla, da želi iti nazaj v svojo sobo spat. Preden se je lahko izmuznila, ji je nekdo v skupini svetoval, naj ostane. Zakaj? Zato, ker je bil Jho znan po tem, da je ljudem po dolgi noči zabave podari ogromne šope denarja, a šele na samem koncu svojega igralniškega niza.

Zato je naročila skodelico kave in se udobno namestila na svoj sedež.

Ko je Jho nekaj ur pozneje končno nehal igrati, je Kim poskušal vrniti vse te žetone nazaj. Rekel ji je, naj jih obdrži.

Kim je vrednost teh žetonov izvedela šele, ko je pri blagajni želela izplačati denar. Blagajničarka je mirno sporočila, da bo Kim izplačala 350.000 dolarjev

Iz kakršnega koli razloga je morda obstajala dnevna omejitev ali pa je morda v igralnici primanjkovalo gotovine, toda Kim je dobila “le” 250.000 dolarjev gotovine, ki jih je pospravila v plastično vrečo za smeti.

In kaj je Kim naredila z 250.000 dolarji gotovine v vreči za smeti? Po njenem intervjuju z FBI je Kim “vrečo za smeti, polno denarja, dala v svojo ročno torbo in se vkrcala na let družbe Southwest Airlines nazaj v Los Angeles.”

Da bi dobila še preostalih 100.000 dolarjev, je Kim načrtovala še eno potovanje v Vegas in vse ponovila z istim sistemom.

In kaj je Kim naredila z denarjem? Glede na njen intervju je Kim večino denarja zapravila za en nakup – za Ferrari, ki je bil kasneje prodan, namesto njega pa je bil kupljen Lamborghini v imenu Kiminega takratnega moža Krisa Humphriesa.