Domov » Zanimivosti » Ključna napaka, zaradi katere brisače po pranju niso puhasto mehke

Ključna napaka, zaradi katere brisače po pranju niso puhasto mehke

Zanimivosti
Ključna napaka, zaradi katere brisače po pranju niso puhasto mehke
📷 Sheridan

Se tudi ti čudiš, zakaj tvoje brisače po pranju nikoli niso tako puhaste kot v reklamah?

Kupila si nove brisače in že po nekaj pranjih so izgubile vso svojo mehkobo. Kaj delaš narobe? Čeprav sama sebe nikakor nimaš za novinko v pranju perila, pa zelo verjetno tudi sama delaš eno zelo pogosto in ključno napako, zaradi katere tvoje brisače nimajo tiste prijetne mehkobe.

Tudi ti brisače vedno kuhaš in dodajaš mehčalec za perilo? Žal je prav to razlog, zakaj so brisače vedno tako grobe na dotik, poleg tega pa je tudi barva vedno bolj bleda. Brez heca, mehčalec za perilo ima na brisače povsem kontra učinek kot pričakuješ.

Da bi bile brisače po vsakem pranju puhasto mehke, pozabi na mehčalec za perilo, saj lahko kemikalije v njem poškodujejo vlakna in sčasoma naredijo brisače manj mehke. Kar pa se tiče bledenja barve, pa je vsekakor najhujši krivec vroča voda. Tradicionalno se za pranje perila priporoča topla voda, vendar pa je za pranje brisač najboljša mrzla voda, saj preprečuje krčenje šivov, zaradi česar se ohranja njihova originalna barva (še zlasti pri nevtralnih odtenkih), poleg tega pa se tudi bolje odstranijo določeni madeži.

Kdo bi si mislil, kajne??