To je ključna sestavina za popolno umešana jajca

Umešana jajca spadajo v tisto vrsto jedi, ki jih je resnično enostavno pripraviti, poleg tega pa so tudi zelo okusna in nasitna. Ampak, čeprav se ti morda zdi, da si po vseh teh letih že prava profesionalka, si zagotovo opazila, da se domača umešana jajca popolnoma razlikujejo od umešanih jajc v hotelskih restavracijah, kjer so kremasta, puhasta in še bolj polnega okusa. Te zanima, katero skrivno sestavino dodajajo jajcem profesionalni šefi?

Za božanski okus in izgled je zaslužna kisla smetana. Večina ljudi sicer v umešana jajca doda mleko, preden jih zlijejo na ponev, vendar pa boš prav s kislo smetano dosegla to kremoznost in puhast izgled. Seveda pa ne smeš pozabiti niti na sol in poper, ki vedno še izboljšata okus.

Popolno umešana jajca

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička žlica masla
  • 2 čajni žlički kisle smetane
  • sol
  • poper
  • Bonus: lahko dodaš tudi začimbe, kot so bazilika, origano, kajenski poper, curry, rdeča paprika,…

Priprava:

1. Razbij jajci v skledo in ju stepi z metlico.
2. Dodaj kislo smetano in jo dobro vmešaj v stepena jajca.
3. V ponev dodaj maslo, počakaj da se stopi in nato zlij jajčno mešanico. Konstantno mešaj z vilico ali spatulo.
4. Takoj postrezi.

(Slike: prima)