Koliko časa potrebujejo lepotni izdelki, da začnejo delovati

Kdaj lahko pričakuješ vidne rezultate…

Precej frustrirajoče je zapravljati denar za lepotne izdelke in se naslednje jutro (ali teden) ne zbuditi s prenovljeno, sijočo kožo. Ampak, z malo potrpljenja in vztrajnosti boš kaj kmalu začela opažati rezultate. Te zanima, koliko časa potrebujejo lepotni izdelki, da dejansko začnejo delovati (ti pa začneš opažati spremembe v izgledu kože)?

Čistila

Pri čistilih za obraz bi morala takoj videti ali ti ustrezajo ali ne. Če je tvoja koža po čiščenju suha in te zateguje, potem je čistilo absolutno preagresivno zate. Ustrezna čistila morajo tvojo kožo pustiti mehko in nahranjeno, saj tvojo kožo med čiščenjem vlažijo, namesto izsušujejo.

Kar pa se tiče čistil, ki so namenjena aknasti koži in običajno vsebujejo salicilno kislino, pa bi morala rezultate na koži začeti opažati v roku enega tedna ali dveh, po treh mesecih pa bi morala biti tvoja koža popolnoma prenovljena. Glede na to, da se čistila hitro spere s kože, posledično zato tudi nekoliko dlje časa traja, da opaziš spremembe.

Tretmaji za akne

Obstaja ogromno različnih izdelkov, ki se borijo proti aknam, kar posledično pomeni, da boš pri različnih izdelkih različno dolgo čakala na rezultate. Ampak, če govorimo na primer o tonikih in kremah, ki vsebujejo salicilno kislino (ki je lipofilna, kar pomeni, da ljubi maščobo in zato raztaplja olja v porah), potem boš prve vidne rezultate v obliki manj ogrcev in milij lahko opazila že po dveh tednih redne uporabe.

Moramo pa te opozoriti, da lahko v prvih nekaj dnevih doživiš poslabšanje stanja (nastanek novih mozoljev), vendar to le pomeni, da izdelek deluje, čez šest tednov pa boš potem opazila drastično izboljšanje kože. V kolikor po 3 mesecih ne opaziš nobene večje izboljšave, začni uporabljati drugi izdelek s salicilno kislino. Koža potrebuje približno 28 dni, da se vse kožne celice v povrhnjici prenovijo in po treh mesecih to pomeni, da je dala koža skozi že 3 cikle in bi pri učinkovitih izdelkih vsekakor že morala opaziti rezultate.

Pri izdelkih, ki jih nanašaš neposredno na mozolj, pa bi izboljšanje morala opaziti že naslednje jutro (oziroma po parih nočeh). Tretmaji za mozolje so izredno koncentrirani, zato moraš biti pri nanosu zelo previdna in tretma resnično nanesi samo na mozolj, saj lahko v nasprotnem primeru poškoduješ zdravo kožo okoli njega.

Tretmaji za temne madeže

Govorimo o brazgotinah od aken, sončnih lisah in hiperpigmentaciji, ki kar noče in noče stran. Žal boš za opazne rezultate morala čakati celo večnost. Zdravljenje lahko še podaljšajo vsakdanji dejavniki, kot so izpostavljenost soncu, hormoni, občutljiva koža itd., tako da nikar ne pričakuj rezultatov kar čez noč.

Doseči in ohranjati poenoten ten kože je nekakšno vseživljenjsko delo. Pri tem ti lahko pomaga antioksidant vitamin C, ki se bori proti prostim radikalom. Poenoten ten kože bi morala opaziti po približno dveh mesecih redne uporabe.

Retinoli

Retinoli so zelo popularni, zato te zagotovo zanima, kdaj lahko pričakuješ rezultate. Opazno izboljšanje kože lahko pričakuješ po štirih do šestih mesecih, zlasti če uporabljaš retinol za boj proti aknam.

Na začetku njegove uporabe lahko doživiš iritacijo in luščenje kože, vendar pa to kaj hitro mine in kmalu boš lahko opazila manj izrazite fine linije, bolj enakomeren ten kože, manj mozoljev in bolj gladko kožo.

Kar pa se tiče uporabe za manj izrazite gube pa bo trajalo nekoliko dlje časa, saj koža potrebuje čas, da poveča proizvodnjo kolagena v koži. Seveda nastalih gub in znakov staranja ne moreš kar zradirati s kože, boš pa po štirih do šestih mesecih redne uporabe opazila manj izrazite fine linije in gube.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry