Domov » Lepota & zdravje » Koristni nasveti za ženske s tankimi lasmi

Koristni nasveti za ženske s tankimi lasmi

Lepota & zdravjeNega
Koristni nasveti za ženske s tankimi lasmi
📷

Si tudi ti ena izmed tistih “srečnic” s tankimi lasmi? Potem veš, kako naporna je skrb za njih. Redno umivanje las, saj se ekstremno hitro zmastijo, sušenje z glavo obrnjeno navzdol, da dobiš vsaj malo volumna pri lasišču in nanos seruma samo na konice. Sledi pa še nekaj super nasvetov, ki ti bodo olajšali skrb za tanke lase.

Primerna oblika frizure je najbolj pomembna. Preden se lotimo stiliranja, začnimo pri obliki. Lasje postriženi preveč resasto izgledajo še tanjši. Pri krajši pričeski je dovolj, da so lasje postriženi stopničasto, daljši lasje pa naj bodo postriženi večplastno, saj boš s tem pridobila na volumnu.

Uporabi sprej s soljo ali voluminozni sprej. Ženske s tankimi lasmi si morda mislite, da se morate izogibati izdelkom za oblikovanje, vendar pa je to, da ti taki izdelki obtežijo lase, zgolj mit. Spreji s soljo, ki jih nanesi na mokre lase, dajo lasem nekaj strukture, voluminozne spreje pa lahko uporabiš tako na mokrih kot suhih laseh. Trik: Na popolnoma suhih in umitih laseh lahko uporabiš tudi suhi šampon, ki bo tvojo pričesko obdržal dlje časa nemastno, poleg tega pa ji bo v trenutku dodal volumen.

Preveri, če tvoj šampon in balzam vsebujeta silikone. Pojdi v kopalnico, vzemi izdelke in preberi mali tisk (beri: sestavine). Šamponi in balzami, skupaj z ostalimi izdelki za nego in oblikovanje (kot so nekatera olja za lase), ki vsebujejo silikone, se bodo nalagali v laseh in jih čez čas obtežili.

Nikar ne pretiravaj z balzamom! Nanesi ga zgolj na spodnjo polovico las in konice. Prav tako pa tudi balzam brez izpiranja, saj ti lahko pretiravanje z njim zmasti lase in ponovno pranje ti ne uide.