fbpx

Kraljeva slaščičarka razkrila najljubši recept družine za božične piškote

Prazniki so očitno spodbudili kraljevo družino, da nas obdaruje s svojim najljubšim receptom za božične piškote.

Osebna slaščičarka kraljice Elizabete je na @TheRoyalFamily Instagram računu delila recept za cimetove piškote v obliki zvezdic in lunic, ki so v prazničnem času najbolj priljubljeni v palači.

Ni presenetljivo, da to niso povsem navadni piškoti. So okrašeni in prekriti z meringo (nobel!) in zdržijo do dva meseca, če so shranjeni v nepropustni embalaži. Če bi tudi ti rada božič preživela kot kraljeva družina, potem uživaj v priročnem video posnetku z receptom in navodili.

Kraljevi božični piškoti

Sestavine:

  • 2 skodelici sladkorja v prahu
  • 1/2 skodelice jajčnih beljakov
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 2 1/4 skodelice mletih mandljev (mandljeve moke)
  • 1/4 skodelice limoninih in pomarančnih olupkov
  • 1/2 limone, naribane
  • 1 jedilna žlica cimeta v prahu
  • 1/4 čajne žličke mletih klinčkov

Priprava:

1. Z multipraktikom zmiksaj limonine in pomarančne olupke v pasto. Postavi na stran.
2. Nato z ročnim mešalnikom stepi sladkor v prahu in beljake z limoninim sokom v gladko meringo. Vzemi 1/3 meringe in jo prihrani za pozneje, da jo boš razmazala bo razvaljanem testu.
3. K preostalima 2/3 meringe dodaj vse ostale sestavine in mešaj toliko časa, da nastane testu podobna struktura.
4. Nato še z rokami pregneti testo in ga med dvema listoma peki papirja na pladnju razvaljaj na slab centimeter debelo.
5. Odstrani zgornji list peki papirja. Preko enakomerno razmaži 1/3 meringe. Naj bo čim bolj gladka površina.
6. Pladenj postavi v hladilnik za najmnj 1 uro.
7. Vzemi iz hladilnika in začni izrezovati želene oblike. Modelčke za izrezovanje je bolje prej pomočiti v vodo, saj se tako izrezano testo lažje odstrani iz modela.
8. Peci na 160°C 12 do 15 minut. Najbolje je nastaviti pečico tako, da peče le od spodaj, da ostane meringa lepe bele barve. Piškoti so pečeni, ko lahko nežno dvigneš robove piškota od papirja, sredica pa je še vedno nekoliko mehka in lepljiva.
9. Preden jih odstraniš s peki papirja, počakaj 30 minut, da se nekoliko ohladijo.