Kuhamo zdravo: Pirin zdrob s kokosovim mlekom
Si tudi ti kot majhna deklica oboževala gres? Bela kremasta kaša, po vrhu katere ti je mama potresla še kakav in doživetje je bilo popolno. Časi, ko nismo razmišljali o tem, kako nezdrava je pšenica in alergije na mlečne izdelke še niso bile tako razširjene, so že zdavnaj mimo. Dandanes veliko več ljudi razmišlja o tem, kaj vnese v svoje telo, zato tudi bela pšenična moka in izdelki iz pšenice postajajo vedno manj priljubljeni, raste pa povpraševanje po polnozrnatih izdelkih. Ker ne želimo, da bi svojo najljubšo otroško jed pustila v preteklosti, ti danes predstavljamo njeno zdravo različico brez glutena in brez laktoze! Slastna jed je primerna tako za hiter zajtrk kot tudi za večerjo.
Pirin zdrob s kokosovim mlekom
Sestavine:
- 4 dcl kokosovega mleka
- 3 zvrhane jedilne žlice pirinega zdroba
- 2 čajni žlički stevie (oz. po okusu)
- 1 čajno žličko kokosovega olja
- beljakovinski prašek z okusom kokosa ali piškotka (neobvezno)
- cimet ali presni kakav v prahu (za posip)
- sveže sadje (neobvezno)
Priprava:
1. V manjši posodi zavri kokosovo mleko, nato posodo odstavi in z metlico vmešaj pirin zdrob. Postavi nazaj na ogenj, ki si ga zmanjšala, da zmes zgolj rahlo vre. Ves čas mešaj.
2. Ko se gres začne gostiti, dodaj beljakovinski prašek, stevio in kokosovo olje. Na hitro premešaj in prelij na krožnik.
3. Potresi s kakavom ali cimetom, lahko pa tudi s kokosovo moko. Po želji lahko dodaš tudi sveže sadje.
4. Želimo ti zdrav in dober tek!