Kuharski trik: Kako pripraviti jajčno solato ali namaz brez lupljenja jajc
Spoznajte genialen kuharski trik, ki vam bo prihranil čas pri pripravi okusne jajčne solate ali namaza, saj vam ne bo potrebno olupiti niti enega trdo kuhanega jajca!
Youtuberka Ilana Muhlstein je na svojem profilu objavila kratek videu, v katerem je razkrila preprost, a učinkovit način, kako pripraviti priljubljeno jed, ne da bi zapravljali čas z lupljenjem jajc.
Trik pa vam lahko pride prav tudi pri kakšni drugi jedi, pri kateri potrebujete veliko trdo kuhanih jajc, vendar se ne želite ukvarjati z lupljenjem.
Kako pripraviti jajčno solato ali namaz brez lupljenja jajc:
1. Pravokotni pekač posprejajte z avokadovim olje ali namastite s kokosovim oljem in ga položite v nekoliko večji (stekleni) pekač.
2. V namaščen pekač ubijte toliko jajc, kot jih potrebujete.
3. V večji pekač vlijte toliko vode, da sega do meje jajc.
4. Pečico segrejte na 175°C in pecite 35 minut.
5. Vzemite pekač iz pečice in manjši pekač z jajci iz večjega. Nato nanj položite večjo kuhinjsko rezalno desko in na hitro obrnite, da jajca padejo na desko. Jajca razrežite na manjše koščke in dodajte dodatke po želji.
Ilana je v jajčno solato dodala še praženo čebulo, malo gorčice, sol, poper in posušen ali sveži koper.