Domov » Prehrana & Recepti » Kuharski trik: Kako skuhati testenine z omako v eni posodi

Kuharski trik: Kako skuhati testenine z omako v eni posodi

Prehrana & Recepti
Kuharski trik: Kako skuhati testenine z omako v eni posodi
📷 Profimedia

Pridejo dnevi, ko se ti ljubi več ur pripravljati kosilo. Potem pa pridejo naporni dnevi, ko se ti zdi že pol ure za pripravljanje hrane cela večnost. Rešitev? Testenine z omako v eni posodi. Vse sestavine streseš v posodo – ja, čisto vse – in zavreš. Kosilo (ali večerja) je na ta način pripravljeno v ekspresno hitrem času, poleg tega pa se ti kasneje tudi ni treba ukvarjati z gorami umazane posode.

Uporabi pravilno razmerje med vodo in testeninami
Pomisli, kako običajno kuhaš testenine: vodo zavreš, dodaš testenine in nato vodo odliješ, ko so testenine skuhane. Pri testeninah v eni posodi pa je to malo drugače, saj vode ne odlivaš. Vse sestavine z vodo vred daš v eno posodo in zavreš. Voda bo povrela in ustvarila kremasto omako. Ampak ključnega pomena je, da naliješ pravo količino vode. Za vsakih 220 gramov (2 skodelici) testenin, dodaj 1 1/4 skodelice vode.

Dodaj le sestavine, ki jih običajno kuhaš
Nikar ne dodajaj sestavin, ki se jih običajno peče. Izberi sestavine, ki se kuhajo ali parijo, kot je grah, temna listnata zelenjava, paradižnik, limonina lupinica itd. Če želiš k testeninam dodati tudi živila, ki jih pečeš (slanina, meso, kozice), jih je treba pripraviti posebej in v testenine vmešati tik pred serviranjem.

Ne skopari z okrasitvijo
Si želiš močnega okusa po siru? Ali pa hrustljavost? Morda dodatek zelenja? Te sesetavine dodaj tik pred serviranjem. Torej, testenine dodaj na krožnik, nato pa nanje naribaj parmezan, dodaj zdrobljene arašide, sesekljana sveža zelišča ali karkoli ti srce poželi.