fbpx

Kuharski trik: Kako v trdo skuhati jajca v mikrovalovni pečici

Mikrovalovna pečica je zelo priročna za pogrevanje že pripravljene hrane, ki ti je ostala od kosila ali pa prejšnjega dneva. Zdaj pa smo odkrili še en izjemen način njene uporabe: z njo lahko zelo enostavno pripraviš v trdo kuhana jajca. Pomembno je le, da moč mikrovalovne pečice zmanjšaš na pol, saj ti sicer lahko jajce raznese (uničeno jajce plus dodatno delo s čiščenjem).

Postopek:

1. V posodi v mikrovalovni pečici segrej vodo, da postane vroča (približno 3 minute). Vode mora biti toliko, da lahko v njo popolnoma potopiš jajce.
2. Dno jajca nežno preluknjaj s tanko iglico, da preprečiš, da bi jajce razneslo.
3. Jajce položi v vročo vodo in posodo pokrij s krožnikom. V mikrovalovni pečici s 50-odstotno močjo kuhaj jajce 4 minute. Če si želiš tekoči rumenjak, potem takoj vzemi jajce iz vode in ga olupi.
Če si želiš trd rumenjak, potem pusti jajce stati v vodi še 2 minuti, preden ga olupiš.