fbpx

Kuharski trik: Surova jajca zamrzni, olupi, nareži in speci

Trik, ki ga mora poskusiti vsak!

Jajca pripravljamo na številne načine – umešana, trdo kuhana, na oko, vmešana v drugo hrano itd. Zdi se, kot da smo odkrili že vse oblike priprave, kajne? No, nismo. Uporabnica TikToka Alexandra Bewicke je na svojem profilu @ThatFalzonFamily objavila izjemen trik z jajcem, ki ti bo zagotovo prišel še kako prav.

Ne le, da jajca pripravljena na ta način izgledajo zelo simpatično, ampak je trik tudi priročen, če imaš veliko jajc, ki jim bo kmalu potekel rok trajanja.

Torej, trik je ta, da jajca enostavno v zamrzneš, nato, ko jih rabiš, zamrznjena olupiš, narežeš na tanke rezine in položiš na naoljeno segreto ponev ter pečeš nekaj minut na nižjem ognju, da se počasi odtajajo in spečejo v mini jajčka na oko.

@thatfalzonfamily EVERY PARENT NEEDS TO TRY THIS! 👨‍🍳 #minieggs #egghack #toddlermeals @lukefalzon ♬ original sound – Alexandra Bewicke

Preberi si tudi:
Recept: Pesto jajca so zadnji trend na TikToku, ki ga moraš poskusiti!

Recept: Pesto jajca so zadnji trend na TikToku, ki ga moraš poskusiti!

Če dovoliš TikTok trendom, da vstopijo v tvoje življenje, boš morda odkrila kaj fascinantnega. Takšen primer so tudi pesto jajca. Recept, ki je v resnici bolj tehnika, je…